sábado, 31 de agosto de 2024

Del contuberni a Catalunya (català)

Els polítics mediocres, a falta de projectes que oferir, s’inventen un enemic comú que uneixi a la població.

Franco es va inventar el “contuberni jueu-maçònic internacional” que ningú sabia que era, però als seus els exaltava imaginant a la pàtria devorada pel monstre de les galetes.

A la Transició la dreta va canviar el contuberni pel País Basc, a causa del fenomen ETA. Però, des que la banda terrorista es va dissoldre, l’enemic és Catalunya.

Ara, el pacte entre el PSOE i ERC, que toca la recaptació d’impostos, ha desfermat les ires de l’infern perquè diuen que el concert econòmic no entra a la Constitució.

I dic jo: si no entrés a la Constitució, aquesta que els militars ens van deixar tenir per que no canviés res del que era fonamental, no existiria tampoc pels bascos, ¿no?

La dreta histèrica parla de la igualtat econòmica dels espanyols, però haurien d’explicar a què es refereixen perquè en temes de diners aquí hi ha tres tipus d’espanyols:

Els de primera, que son els que gestionen tots els seus recursos.

Els de segona, que son els que reben més del que aporten.

I els de tercera, que son els que reben menys del que aporten.


El País Basc i Navarra son espanyols de primera, mentre que a Catalunya som de tercera, sense que els importi que 2/3 dels nens catalans estiguin en risc de pobresa. Només ens volen pels 250.000 milions que aportem. 

Per cert, si els espanyols que viuen millor son bascos i navarresos, per tenir el concert econòmic, com es que el PP no demana el concert per a totes les CCAA?

Serà pel mateix que li van posar un impost al sol, van congelar pensions, van retallar el subsidi d’atur y van perdonar 100.000 milions als bancs: perquè el PP sempre va contra tot el que millori la vida dels espanyols. 


Del contubernio a Cataluña

Los políticos mediocres, a falta de proyectos que ofrecer, se inventan un enemigo común que una a la población.

Franco se inventó el “contubernio judeo-masónico internacional” que nadie sabía lo que era, pero a los suyos les exaltaba imaginando a la patria devorada por el monstruo de las galletas.

En la Transición la derecha cambió el contubernio por el País Vasco, a causa del fenómeno ETA. Pero, desde que la banda terrorista se disolvió, el enemigo es Cataluña.

Ahora, el pacto entre el PSOE y ERC, que toca la recaudación de impuestos, ha desencadenado las furias del infierno porque dicen que el concierto económico no entra en la Constitución.

Y digo yo: si no entrara en la Constitución, esa que los militares nos dejaron tener para que no cambiara nada de lo fundamental, no existiría tampoco para los vascos, ¿no?

La derecha histérica habla de la igualdad económica de los españoles, pero deberían explicar a qué se refieren porque en temas de dineros aquí hay tres tipos de españoles:

Los de primera, que son los que gestionan todos sus recursos.

Los de segunda, que son los que reciben más de lo que aportan.

Y los de tercera, que son los que reciben menos de lo que aportan.


El País Vasco y Navarra son españoles de primera, mientras que en Cataluña somos de tercera, sin que les importe que 2/3 de niños catalanes estén en riesgo de pobreza. Solo nos quieren por los 250.000 millones que aportamos.

Por cierto, si los españoles que viven mejor son vascos y navarros por tener el concierto económico, ¿cómo es que el PP no pide el concierto para todas las CCAA?

Será por lo mismo que le pusieron un impuesto al sol, congelaron pensiones, recortaron el subsidio de desempleo y perdonaron 100.000 millones a bancos: porque el PP siempre va contra todo lo que mejore la vida de los españoles.



sábado, 3 de agosto de 2024

Comuns (català)

Hi ha tantes coses que no entenc del sistema electoral espanyol i català que cada dia em sembla més una solemne presa de pel dels partits polítics a la ciutadania.

I no em refereixo sols al numeret d’ERC per evitar perdre sous, cadires i el finançament que suposa pel partit el fet de que tots els càrrecs nomenats a dit “donin” agraïts part de la seva nòmina al mateix.

Em refereixo als perdedors de les eleccions, concretament als Comuns de Jèssica Albiach, que va obtenir un 5’82% de vots el 12 de maig, un percentatge que els hauria de portar o be al recó de pensar o be a la paperera de la historia.

Perquè quan un vol dedicar-se a la política i les seves propostes no arriben a la ciutadania, el que toca és anar-se’n amb dignitat o bé retirar-se a fer autocrítica e idear com arribar millor als electors.

Això és el que passa en un país normal, que cregui en la democràcia, però no en aquest, on la política està cada cop més plena de xerraires de fira oferint-nos el pito o la pilota perquè si els votem sempre ens toca.


¿Cóm pot la Sra. Albiach fer autocrítica del seu fracàs, si els altres partits polítics se la rifen com si fos una estrella del rock i els periodistes la criden per entrevistar-la com si hagués descobert la cura del càncer? 

Sense fer cap mena d’autocrítica, ¿què podem esperar de la Sra. Albiach i de la seva formació per a les properes eleccions? 

Doncs que tornin amb les mateixes propostes, suposadament progres, centrades en el benestar del cranc i en que es pinti un edifici de l’Eixample de color pistatxo, perquè creuen que això és el que més preocupa a tots els catalans.


Comunes (castellano)

Hay tantas cosas que no entiendo del sistema electoral español y catalán que cada día me parece más una solemne tomadura de pelo de los partidos políticos a la ciudadanía.

Y no me refiero solo al numerito de ERC para evitar perder sueldos, sillas y la financiación que supone para el partido el hecho de que todos los cargos nombrados a dedo “donen” agradecidamente parte de su nómina al mismo.

Me refiero a los perdedores de las elecciones, concretamente a los Comunes de Jéssica Albiach, que obtuvo un 5’82% de votos el 12 de mayo, un porcentaje que debería llevarlos o al rincón de pensar o a la papelera de la historia.

Porque cuando uno quiere dedicarse a la política y sus propuestas no llegan a la ciudadanía, lo que toca es irse con dignidad o bien retirarse a hacer autocrítica e idear como llegar mejor a los electores.

Eso es lo que ocurre en un país normal, que crea en la democracia, pero no en este, donde la política está cada vez más llena de charlatanes de feria ofreciéndonos el pito o la pelota porque si les votamos siempre nos toca.

¿Cómo puede la Sra. Albiach hacer autocrítica de su fracaso, si los otros partidos políticos se la rifan como si fuera una estrella del rock y los periodistas la llaman para entrevistarla como si hubiera descubierto la cura del cáncer? 

Sin hacer ninguna autocrítica, ¿qué podemos esperar de la Sra. Albiach y de su formación para las próximas elecciones? 

Pues que vuelvan con las mismas propuestas, supuestamente progres, centradas en el bienestar del cangrejo y en que se pinte un edificio del Eixample de color pistacho, porque creen que eso es lo que más preocupa a todos los catalanes.


Sobirania nacional (català)

Segur que vostès, com jo mateix, es van creure allò de que la sobirania nacional recau en el poble, al cap i a la fi, per això ve a l’article 1.2 de la Constitució que, amb gran bombo proclama que:

La sobirania nacional resideix en el poble espanyol, del que emana el poder de l’Estat.

Doncs, lamento informar-los que aquesta declaració no te res a veure amb el que jo creia que significava perquè, pobre de mi, pensava que això suposava que el que decidissin els electors, era d’obligat compliment. 

Però resulta que tot depèn, i de què depèn? De tantes coses que un no sap on queda la voluntat dels ciutadans.

Si el resultat de les eleccions no agrada a alguns polítics i jutges, simplement no es tenen en compta, com a va passar a Cataluña el 2017, quan els resultats van ser anul·lats y se’ns va imposar un govern titella del PP.

Si tenim la sort de que els resultats tenen el vist i plau d’aquets primers avaluadors, entren en joc els partits polítics, que necessiten uns 3 mesos per pactar, en un mercadeig impresentable e indecent, qui governarà.

I ara, en el cas de Catalunya, estem veient que, per que governi qui ha guanyat les eleccions ho han d’autoritzar els militants d’un partit assembleari com ERC, és a dir unes 3500 persones.

No sé vostès, però per mi, més que sobirania nacional, n’hauríem de dir burla nacional o presa de pel nacional, digui el que digui la sacrosanta Constitució, aquesta que els militars ens van permetre mentre no canviés res. 


Soberanía nacional (castellano)

Seguro que ustedes, como yo mismo, se creyeron aquello de que la soberanía nacional recae en el pueblo, al fin y al cabo, para eso viene en el artículo 1.2 de la Constitución que, con gran bombo proclama que:

La soberanía nacional reside en el pueblo español, del que emana el poder del Estado.

Pues, lamento informarles que esa declaración no tiene nada que ver con lo que yo creía que significaba porque, pobre de mí, pensaba que ello suponía que lo que decidieran los electores, era de obligado cumplimiento. 

Pero resulta que todo depende, ¿y de qué depende? De tantas cosas que uno no sabe donde queda la voluntad de los ciudadanos.

Si el resultado de las elecciones no gusta a algunos políticos y jueces, simplemente no se tienen en cuenta, como ocurrió en Cataluña en 2017, cuando los resultados fueron anulados y se nos impuso un gobierno títere del PP.

Si tenemos la suerte de que los resultados tienen el visto bueno de esos primeros evaluadores, entran en juego los partidos políticos, que necesitan unos 3 meses para pactar, en un mercadeo impresentable e indecente, quien gobernará.

Y ahora, en el caso de Cataluña, estamos viendo que, para que gobierne quien ha ganado las elecciones deben autorizarlo los militantes de un partido asambleario como ERC, es decir de 3500 personas.

No sé ustedes, pero para mi, más que soberanía nacional, deberíamos llamarle burla nacional o tomadura de pelo nacional, diga lo que diga la sacrosanta Constitución, esa que los militares nos permitieron mientras no cambiara nada.