miércoles, 7 de julio de 2021

Qui te el problema? (català)

Em sorprèn que l’Estat parli del “problema de Catalunya”, per això cada cop que ho sento em pregunto a quin problema es refereixen.

Els catalans només volem opinar sobre el nostre futur, com qualsevol persona adulta i responsable, però l’Estat no ens ho permet, ni a nosaltres ni a la resta d’espanyols. ¿Qui te el problema?

L’Estat menteix en dir que el dret a l’autodeterminació no existeix, perquè el 27 de juliol de 1977 (abans de la Constitució) Joan Carles I va signar el Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics que ho recull en el seu article 1.

Com a ciutadans lliures preferim tenir una república que ens representi a tots, però l’Estat ens imposa la monarquia que va escollir només  un dictador assassí i que, com no l’hem votat, només el representa a ell.

Cataluña ha estat sempre una terra d’acollida, rebent a milions de persones que venien a guanyar-se la vida, mentre Espanya expulsava a milions de ciutadans per poder subsistir. Qui té el problema?

Catalunya ha relegat al PP per dignitat i sentit comú ja que és el partit més corrupte d’Europa, una organització criminal segons la Justícia i s’ha negats a fer política, mentre a Espanya torna a tenir possibilitats de governar.

Els catalans només volem un país normal, que vagi amb els temps que vivim, que respecti la democràcia i la llibertat dels ciutadans, però l’estat espanyol continua arrelat en un passat que ja no existeix i apallissa a les persones per voler votar sobre el seu futur.   

A Espanya que només parlen un idioma, s’indignen perquè a Catalunya en parlem dos, mentre asseguren que tots n’hauríem de parlar tres. Qui te el problema?

PROU REPRESSIÓ

AMNISTIA PRESOS POLÍTICS

AUTODETERMINACIÓ 


No hay comentarios:

Publicar un comentario