domingo, 5 de abril de 2015

Carta oberta al Sr. José Bono (Català)

Sr. José Bono
Ex - ministre de Defensa

Acabo de llegir el seu llibre “Diari d’un ministre: de la tragèdia del 11-M  al desafiament independentista català” i li confesso que m’ho he passat bé perquè mai havia vist a ningú traient tantes coses de context amb un únic objectiu: el de donar-se autobombo per satisfer la seva pròpia complaença, malgrat que per fer-ho tingui de revelar algunes giragonses de l’estat o denigrar tant a companys com a adversaris polítics. Però el motiu de la meva carta és per una cosa que no m’ha quedat clara y una puntualització que voldria fer-li.  

El que no m’ha quedat clar és a quin país es refereix quan parla de les grans bondats i aportacions de les Forces Armades (FFAA). És evident que no pensa en Espanya perquè vostè sap que aquí les FFAA no han deixat de donar cops d’estat en els darrers dos segles i mig,  l’últim el 1981, del penúltim prefereixo no recordar me’n i, si és cert el que explica en el llibre, vam estar a punt de tenir-ne un altre el 2006, quan es debatia l’Estatut de Catalunya al Congres dels diputats.


La puntualització té a veure amb la suposada insolidaritat dels catalans. Ningú a Catalunya dubta de la bondat i la necessitat de la solidaritat, per això la practiquem sempre que és necessari. Un bon exemple és la Marató de TV3, que recull quantitats que altres iniciatives similars, a nivell de tot l’estat, no arriben ni a somiar. Malgrat tot permeti’m que li digui que un estat que fa que aquells que s’aixequen d’hora per treballar tot el dia acabin essent més pobres que els que s’aixequen tard i se’n van al bar, no és ni solidari ni just. No reconèixer ni recompensar l’esforç i la productivitat dista molt de ser progressista i a més acabarà enfonsant el país encara més en la mediocritat. 


No hay comentarios:

Publicar un comentario