domingo, 12 de enero de 2014

Carta oberta a Alicia Sánchez Camacho (Català)

Senyora

He dipositat tota la meva confiança en vostè en sentir-la proclamar que vol explicar la veritat del que passa al país, i estic segur de que tots nosaltres li ho agrairem ja que, en molts aspectes, estem força confusos. Tenint en compta que ja deu estar treballant en això, vull transmetre-li algunes de les coses que a mi personalment em preocupen, per si poden servir-li de guia o índex per a començar a explicar-se. 

El que voldríem saber a nivell general.

Una cosa que ens sorprèn és perquè el seu partit, que sembla tan preocupat per la “marca Espanya”, no es desmarca d’una vegada per totes d’unes pràctiques que ens fan semblar més a una república bananera o a un règim successor dels feixismes europeus, de la primera meitat del segle XX, que a un país seriós que ha entès el seu paper en un món globalitzat. 
  
Ho dic per la manca de transparència, entre altres coses, en fer desaparèixer  els ordinadors del Sr. Bárcenas; per la censura vergonyosa de la televisió valenciana amb TV3 i amb les notícies del seu propi entorn, com l’accident del metro de Valencia; pel seu rebuig a les auditories i a les inspeccions, reduint el nombre d’inspectors fiscals, en un país amb un frau fiscal de més de 80.000 milions d’euros; per entestar-se en adoctrinar als joves, amb un nou nacional-catolicisme d’infaust record, i no en educar-los; per la manera com se’n riuen de la independència dels tres poders, sobre tot el judicial, repartint-se els càrrecs del Tribunal Constitucional o apartant als jutges i fiscals que els resulten incòmodes (Baltasar Garzón, Elpidio Silva, Martín Rodríguez Sol i suposo que aviat a José Castro i a Mercedes Alaya); per ficar-se en tots els assumptes públics i privats, en considerar-ho tot com una part del botí electoral; per negar-se a investigar els crims del franquisme malgrat el requeriment de la ONU; per l’indult a mossos d’esquadra torturadores; per mantenir el marquesat als descendents de Queipo de Llano; o per assistir als actes on s’homenatja a membres de la División Azul, entre altres coses…

Alguns aspectes econòmics que ens interessen.

A nivell econòmic ens agradaria saber perquè presumeixen vostès de “conservadors” mentre  nomenen càrrecs, no per la formació i experiència, sinó per amistat amb el líder (com el Sr. Miguel  Blesa), i els mantenen fins que arruïnen institucions centenàries com Caja Madrid.

Ens agradaria saber perquè han fet servir les caixes d’estalvis, i per tant tots els nostres diners, per a fer inversions ruïnoses, en les que no participaria ningú amb un mínim de sentit comú, com els aeroports, més de la meitat dels AVE del país o les autopistes de peatge paral·leles a carreteres nacionals.

Una altra cosa que ens inquieta és perquè l’Estat accepta tenir aquest més de 25% d’atur estructural sense proposar-se desenvolupar totes les potencialitats del país? Un exemple clar és el corredor Mediterrani, que està demanant tota Europa per accelerar el comerç amb els grans productors asiàtics.

Aclareixi’ns també perquè un país ric en sol, vent i mar, però que no produeix gas ni petroli, afavoreix més a les grans companyies elèctriques, gasistiques i petrolieres, que a les d’energies renovables, a les que vostès han deixat tocades de mort. Si us plau faci-ho aviar perquè, el fet de que hi hagi més expresidents i exministres en els consells d’administració de les primeres que en els de les energies renovables, pot portar a l’engany de molts malpensats als que caldria treure del seu error.   

En relació a la política del país.

Si us plau, Sra. Sánchez Camacho, tragui’ns d’un dubte que molts ciutadans tenim, en revisar les definicions que dona Wikipedia als següents termes:

        Un partit polític és una entitat d’interès públic amb el fi de promoure la participació dels ciutadans en la vida democràtica i contribuir a la integració de la representació nacional. http://es.wikipedia.org/wiki/Partido_pol%C3%ADtico
       Una associació il·lícita, és un grup d’individus constituït amb l’objectiu de cometre un acte contrari a la llei. http://es.wikipedia.org/wiki/Asociaci%C3%B3n_il%C3%ADcita

Vistes les dues definicions, ¿com hem de catalogar a la cúpula d’un partit que es posa d’acord per a repartir-se diners en B, sense declarar-ho a hisenda, quan fins i tot el seu president reconeix ser cert (encara que sols siguin algunes de les anotacions del Sr. Bárcenas)? ¿Com hem de catalogar-ho quan aquest partit protegeix a un dels seus membres, que ha estat qualificat pel jutge de “conducta indigna, deplorable e impròpia d’un càrrec públic” sense exigir-li la dimissió per dignitat democràtica i personal? 

Expliqui’ns, Sra. Sánchez Camacho, si els que van sortir el 11 de setembre passat a la Via Catalana eren quatre gats, que a més van necessitar de ninots de cartró i vaques per acabar d’emplenar el recorregut, mentre que els que va convocar el PP, el 12 d’octubre a Barcelona, era Catalunya sencera, ¿perquè tenen tanta por de que es faci una consulta sobre la independència que segur que tenen vostès  guanyada?  A més, si s’ajusten a la definició del que és un partit polític, segons hem vist més amunt, perquè es neguen a “promoure la participació ciutadana”. Per què havíem quedat que són vostès un partit polític, ¿oi que si?

Però sobre tot voldríem saber qui ha dissenyat la magnífica política d’unificació del país que porta a terme el PP. Ja han aconseguit que, fins i tot els que no érem independentistes a Catalunya, com era el meu cas, ho siguem. Sembla que ara estan fent el mateix al País Basc, on per primera vegada han aconseguit que es posin d’acord totes les forces polítiques en contra de vostès. Les Comunitats de Madrid i Balears, que també són contribuents netes a la bossa comuna, estan força enfadades perquè, desprès de més de 30 anys, el “cafè per a tots” s’ha mostrat completament incapaç de treure de la misèria a les zones més desafavorides, a les que sols se’ls ofereix seguir canviant subvencions per vots. Fins i tot la tranquil·la Castella Lleó sembla estar tipa d’una pràctica política basada en despeses inútils, per a poder tallar cintes amb les que guanyar les eleccions, com ha passat amb els últims successos de Burgos.

També han aconseguit la unitat de tots els docents, alumnes i pares en contra de la llei Wert, i de les dones en contra de la llei de l’avortament, que a més suposarà tornar a tenir manifestacions davant de les nostres ambaixades en tots els països seriosos, tant bon punt les espanyoles es vegin obligades a anar a l’estranger a avortar, mentre vostès s’entesten en fer servir la tàctica de l’estruç, de que allò que no es veu no existeix. Tot plegat sense més objectiu que satisfer a una Conferencia Episcopal, presidida per algú tan ranci, que ni el propi Papa Francesc el recolza, com es va demostrar en enviar al president del Consell Pontifici per a la Família a Barcelona i no a Madrid a finals de desembre. Davant de tot plegat sols em queda felicitar-los per tal política unificadora. Enhorabona!, si duren una mica en el poder, quan acabin vostès no quedarà ni rastre d’Espanya.
      
Aspectes de lideratge personal.

En aquest nivell ens agradaria saber cóm hem de creure a algú que es presenta davant la  opinió pública com una persona honesta, desprès d’acordar ocultar un delicte a canvi de 80.000 euros i desprès d’assegurar que arribaria fins al final fos com fos.

I ja posats, expliqui’ns perquè no hem de veure un acte d’hipocresia en el fet de negar-li als demés allò que vostè pràctica i del que està tant orgullosa. Ho dic perquè li nega als homosexuals el dret a l’adopció d’un fill perquè no és bo que els nens creixin sense la figura del pare i de la mare, en canvi vostè està orgullosa de la seva maternitat sense parella, que l’honora i per la que molts podríem arribar a admirar-la.    


En fi, Sra. Sánchez Camacho, això i algunes coses més, és el que m’agradaria que ens aclarís quan ens expliqui tota la veritat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario