martes, 15 de abril de 2014

Catalunya és la única? (Català)

El passat 8 d’abril una representació del Parlament català va anar al Congrés de Diputats de Madrid a demanar el traspàs de les competències per poder fer un referèndum i decidir el futur de Catalunya. A Madrid li ho va negar, com era d’esperar.

De tot aquest afer el que més em sorprèn és que Catalunya sigui la única Comunitat Autònoma que defensi la separació d’aquesta Espanya retrògrada, que ni viu ni deixa viure i que està entestada en tornar-nos a l’Edat Mitjana.

Que la nostra legislació, inclosa la Constitució, permeti la continuïtat d’un Govern sobre el que pesen massa dubtes perquè ha estat incapaç de negar de forma convincent les acusacions del seu ex-tresorer, demostra el poc respecte d’aquestes normes envers els ciutadans i hauria de ser motiu suficient per allunyar-se d’un país que ens menysté sistemàticament.

Que les set Autonomies que estan entre les deu zones amb més atur de tota Europa, per a les que la única esperança de futur és seguir rebent la caritat estatal, no es plantegin la sortida d’una Espanya que els ha condemnat a la misèria durant dècades, és un misteri per mi.



Que siguem el segon país del continent en pobresa infantil demostra la incompetència i la insensibilitat d’uns polítics preocupats sols pels seus càrrecs. Per si no hi ha caigut, aquesta pobresa suposa perdre bona part d’aquesta i potser de la següent generació de joves, per això no entenc que la ciutadania no pressioni per sortir d’un país que ha anihilat el futur dels seus fills. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario