domingo, 6 de marzo de 2016

Persona non grata (català)

Hi ha alguns municipis que, probablement amb bones intencions, han començat a declarar “persona non grata” a sa majestat Felip VI o al president Rajoy, altres diuen que quan siguem independents s’ha de prohibir el castellà o coses semblants.

Em pregunto si aquestes revenges absurdes poden fer algun bé a la futura república catalana. La venjança, el menyspreu, l’amenaça o la intolerància no haurien de formar part del nostre país. Si ho permetem demostrarem que som com ells i llavors la independència no valdrà la pena. No podem caure tan baix.

El nou país s’ha de fer des de la concòrdia, la temperància i la generositat, per això cal construir-lo amb una ma estesa als companys de viatge dels darrers cinc segles. El futur l’hem de dissenyar entre tots, perquè ens necessitarem mútuament.

Això és el més transcendental que ha de veure Europa i el món sencer, que per primera vegada a la historia d’Espanya, un canvi tant important com la separació de Catalunya es fa sense exclusions ni repressió, sinó tot el contrari, amb somriures, compassió i reconciliació.

La construcció de la nova Catalunya comença a cada casa, a cada carrer, a cada municipi, però per fer-ho bé ens cal la inspiració que ens proporcioni l’exemple de perdó i generositat dels nostres líders, perquè sols així aconseguirem treure el millors de nosaltres mateixos i  fer un país en el que  de veritat valgui la pena viure.  


No hay comentarios:

Publicar un comentario