lunes, 3 de junio de 2013

Quo vadis Espanya? (Català)

Cap on va Espanya amb aquest Govern?

El Sr. Rajoy ens acaba de dir que els petits no compten per a res i que s’ha de ser gran, una mentalitat dels anys 80 i 90 avui en desús per la força dels esdeveniments, desprès de constatar que els dinosaures (també els empresarials) es van extingir fa anys i que avui l’èxit i el lideratge no el dona la dimensió, sinó fer les coses abans i millor que els demès, com es dedueix de la batalla entre l’elefant IBM i la puça Apple. Pel que fa a països no crec que calgui recordar a la URSS, Iugoslàvia o Txecoslovaquia.

En justícia el Sr. Ruíz Gallardon ens proposa tornar als anys 70 quan emplenàvem avions  amb noies que anaven a avortar a Londres, perquè la concepció catòlica apostòlica i romana considera millor rentar la roba fora que no pas a casa per allò de que pecat amagat és pecat mig perdonat.

En matèria de treball la Sra. Bañez ens fa retrocedir fins els anys 60 quan la manca d’ocupació va obligar a milions de espanyols a emigrar cap a tot arreu.

En educació el Sr. Wert pretén anar als anys 40 i 50 amb un nou nacional – catolicisme que no s’està de dir-nos  que ens vol adoctrinar perquè ell és qui té la veritat absoluta.

En política el Sr. Aznar anuncia la seva intenció tornar als anys 30 quan, segons el feixisme imperant a l’època, anàvem tant descarrilats, que varem necessitar un salvador de la pàtria, feina per a la qual es proposa a ell mateix.  

I en aquest retorn al passat el millor és el Sr. Rouco Varela, que vol portar-nos directament al segle XV amb la contractació de vuit exorcistes, potser perquè considera que Joan Pau II es va precipitar en declarar que el infern no existeix.

Amb tot això, de veritat a algú li sorprèn que volem marxar el més aviat possible? 

A mi el que m’estranya és que bascos, aragonesos, asturians, càntabres i tants altres es vulguin quedar....


Es que a Espanya no hi ha ningú que miri cap al futur?

No hay comentarios:

Publicar un comentario