domingo, 9 de junio de 2013

Quo vadis Espanya? (2ª Part) Català

La setmana passada preguntava cap a on anem amb un Govern que mira a un passat que sols ells enyoren. Ara voldria analitzar cap a on ens porta la nostra manera de ser i d’entendre el món que ens envolta. 

A on va un país que no valora l’excel·lència ni l’esforç, sinó tot el contrari? Cap a una mediocritat generalitzada, que té la màxima expressió es una classe dirigent que no sols no és la solució, sinó que s’ha convertit en el problema, incapaç de treure el país endavant i que sols espera ser remolcat quan els demés surtin de la crisi.  

A on va un país que fuig de la responsabilitat? A mantenir en els seus càrrecs als dinosaures que l’han enfonsat a la misèria perquè no tenen més projecte que el benefici propi tot sabent que ningú els exigirà res.

 A on va un país on els polítics ho consideren tot com a part del botí electoral i on conta més el carnet del partit o del sindicat que la formació sòlida, la competència i el treball? Al seguidisme que facilita el nomenament a dit, al  avui per tu i demà per mi, a donar càrrecs per amistat i no per professionalitat, la qual cosa és garantía de futurs casos de corrupció.

A on va un país que encara no ha entès la democràcia? Al ridícul internacional per mantenir un sistema electoral que segueix sense limitar el número de legislatures, quan fins i tot “exemples de democràcia” com Cuba les ha limitat.

A on anem amb un empresariat que presumeix de modern i lliberal però que sols busca les concessions estatals? A la “xapusa”, al pagament de comissions, a la subcontractació, al allunyament de la qualitat, a no poder competir ni exportar i en últim terme a la paràlisis econòmica.

A on va un país que sols afavoreix a les grans companyies (elèctriques, hidrocarburs, subministres, etc.)? A un atur astronòmic per no haver entès que malgrat facturin molt, aquestes empreses no generen llocs de treball.


Té solució tot això sense canvis profunds? 

No hay comentarios:

Publicar un comentario