domingo, 7 de julio de 2013

"Rio Bravo" a l'espanyola (Català)

Rio Bravo és un magnífic western on un sheriff (John Wayne) lluita contra els dolents, sols amb un ajudant captaire borratxo (Dean Martin), per portar davant la justícia a un delinqüent.

Aquesta setmana la nostra ambaixada a Viena es devia sentir transportada al Far West quan va decidir pujar funcionaris espanyols a inspeccionar l'avió del president bolivià Evo Morales a l'aeroport austríac, a la cerca i captura del Sr. Edward Snowden.

És que ningú al Ministeri d’Exteriors se’n adona de la gravetat que suposa violar la immunitat diplomàtica d’un avió presidencial estranger per buscar un ciutadà que ni és espanyol ni ha comès cap delicte a Espanya?

Per sort el Sr. Snowden no anava a l’aparell perquè si hagués estat així, què hauríem fet amb ell?, amb quin arguments l’hauríem retingut?, a qui li ho hauríem lliurat si a Àustria tampoc ha comès cap delicte?, a més, és que a Exteriors ningú ha valorat el impacte d’aquesta actuació, que pot carregar-se de cop els esforços de dècades de política llatinoamericana?  

Han volgut ser John Wayne i no han passat de l'ajudant barruer per no assabentar-se de que el sheriff (Barack Obama) ja havia dit que no valia la pena posar-se en evidència per a capturar a un hacker de 29 anys.


D'aquesta manera hem tornat a fer el ridícul a nivell mundial i hem perdut una mica més de la nostra ja escassa credibilitat internacional, demostrant novament que, per més que ens pesi, en política exterior fins i tot el paper de captaire borratxo ens va massa gran.  

No hay comentarios:

Publicar un comentario