martes, 24 de junio de 2014

La ideologia del Govern (Català)

Els he de confessar que m’amoïna aquest govern, així com el caràcter retrògrada de les seves actuacions. Jo pensava que simplement eren mediocres, però ara que he entès la causa per la que prenen aquestes decisions, estic francament espantat pel futur del país.

El Govern del PP està format pels fills i nets dels feixistes que van donar suport al general Franco fins l’any 1975. A més, com hereus dels guanyadors de la guerra civil, que van viure de faula gracies al règim, mai ningú els ha explicat que aquella ideologia era tan aberrant que va ser prohibida per tots els països al final de la II Guerra Mundial.

En aquestes condicions, quina ideologia és més probable que tingui el govern del PP? Si han arribat a la mateixa conclusió que jo entendran que tenim un govern amb aquella mentalitat, de primera meitat del segle XX, traslladat al XXI, al que ningú ha explicat els desastres que va suposar la seva ideologia, ni l’evolució social i econòmica del món des de llavors.

Aquesta és la raó del menyspreu als ciutadans, de la burla constant a la democràcia, de les mentides flagrants, de la insensibilitat al patiment i d’aquesta manera de fer política tant descarada en benefici d’uns pocs. També explica perquè Espanya és l’únic país on no hi ha hagut increment de l’extrema dreta a les europees ja que el Sr. Fraga, quan va crear Aliança Popular, va dir que no volia a ningú a la seva dreta, així que no necessiten més partits perquè estan tots còmodes dins del PP ocupant càrrecs diversos.

Tot plegat no te res a veure amb el capitalisme, si fossin capitalistes entendrien la necessitat del corredor mediterrani, de potenciar les energies alternatives o de desenvolupar tot el potencial del país. Tampoc té res a veure amb el liberalisme, ja que si fossin liberals entendrien la democràcia, proposarien canviar la llei electoral i no tindrien por a que la gent votés. 

El problema és greu i ja veurem com en sortim, però com hi hem arribat? Igual que a la República de Weimar, desprès d’una gestió pèssima que ha portar el país a la ruïna, ja que la mala gestió és la principal aliada de l’extrema dreta, del feixisme i del populisme. Si el PSOE i PCS no ho sabien, farien bé de prendre nota per una altra vegada. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario