domingo, 1 de junio de 2014

Zombis polítics (català)

Les darreres eleccions europees han posat de manifest el final d’una etapa que no és sols del bipartidisme, sinó d’una manera d’entendre i practicar la política que està morta per anacrònica, tot i que encara no estigui enterrada. 

La dimissió del Sr. Rubalcaba és sols la punta de l’iceberg, però no ens enganyem, els canvis han de ser més profunds, i s’han de materialitzar amb moltes més fugides, tant de velles glories, com de polítics professionals que no ens mereixem perquè el país necessita a veritables professionals que es vulguin dedicar a la política temporalment.

L’exponent d’aquesta manera de fer política és el Sr. Pere Navarro, que de fet ja és un zombi polític, perquè està mort, tot i que camina i pot menjar-se a qui se li creui en el camí. Ell, com tants altres, ha estat nomenat a dit, sols li donen suport una part de la cúpula del seu partit, no ha guanyat cap eleccions, no té lideratge, ni discurs, ni projecte, ni ha cohesionat als militants.

La seva gestió ha estat marcada per decisions caciquils adreçades a depurar del PSC a qualsevol que gosi pensar o es resisteixi a retre culte al líder. Aquestes ja no eren bones pràctiques polítiques durant la primera meitat del segle XX, com ens recorda la història, però entestar-se en practicar-les en ple segle XXI, en l’era de les telecomunicacions i d’internet, és poc intel·ligent intel·lectualment i suïcida políticament.

Però el Sr. Navarro, amb la seva negativa davant l’evidència d’haver de marxar, encara ens donarà molts elements per a la reflexió ja que, incapaç de raonar, d’entendre que el partit no és de la seva propietat o de que el país no necessita cap salvador de la pàtria, perquè estem tips dels últims que hem tingut, encara el veurem aferrar-se al càrrec esperant que un dia, quan el poble vegi la llum, trucarà a la seva porta per demanar-li que el salvi per compassió. 


Afortunadament aquesta classe de polítics sols poden fer mal al seu propi partit perquè la ciutadania, més intel•ligent i evolucionada que ells, ja ha decidit allunyar-los dels centres de poder per evitar la catàstrofe que pot suposar la seva gestió. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario