domingo, 28 de septiembre de 2014

La darrera aportació de Pujol (català)

Creuen vostès que la fita de Cristòfol Colom és menys important pels errors que va cometre en els seus darrers dies? O que la força de gravetat atreu menys cap al centre de la terra pel fet de que Newton fos un amant de l’alquímia? Dons el mateix passarà amb en Jordi Pujol: els seus pecats no li trauran el mèrit de ser l’artífex de la Catalunya que coneixem avui.

Mai he estat pujolista però li reconec la feina feta fins ara i em dol veure’l als 84 anys, quan ja fa mes d’una dècada que està retirat, perseguit per aquells que mentre va estar en actiu no li arribaven ni a la sola de les sabates.

Amb aquesta carta li vull agrair la seva millor aportació a la política catalana i espanyola, que no és altre que la que va fer el dia 25 de juliol, reconeixent que tenia diners a l’estranger no declarats. I com que pot semblar estranys m’explicaré.

Mentre va estar en actiu va tenir una autoritat tant inqüestionable que era un referent, no sols a Catalunya sinó a tot l’estat. A Espanya va ser respectat pels seus adversaris i aquí, durant la seva presidència, es va arribar a confondre amb el país.

Però la declaració del 25 de juliol ho ha canviat tot, l’ha convertir en un home amb defectes com qualsevol altre i així ha obert els ulls de la gent. Mai més els catalans cometrem l’error de confondre un individu amb el país, mai més hem de permetre que un president ens governi durant 23 anys, perquè és intrínsecament dolent.

Ara cal que els polítics ens garanteixin que aquestes situacions no es tornin a repetir. Hem de posar el país per sobre de les persones i això es fa canviant la llei electoral i incorporant les dues legislatures màxim com el temps que un polític pot estar en primera fila, barrant així el pas als suposats salvadors que estan dècades al front fins que es converteixen en un llast.

Aquesta és la darrera aportació del Sr. Pujol, potser la més valuosa de totes, la que pot canviar a millor el funcionament democràtic no sols de Catalunya sinó de tot l’Estat per això: moltes gracies president.  

No hay comentarios:

Publicar un comentario