domingo, 19 de octubre de 2014

Falta legitimitat (Català)

El major problema d’Espanya, i per extensió de Catalunya, és la manca de legitimitat moral del Govern del PP per exercir el poder, una situació que s’han guanyat a pols durant tota la legislatura però que en les darreres setmanes s’ha incrementat a mesura que les dificultats necessitaven quelcom més que deixar-les podrir fins que desapareguin soles.

A la nostra democràcia la classe política sempre ha tingut més d’un barem per mesurar, en funció de qui tenien al davant, però el PP no ha dubtat en fer un pas més i caure en la més absoluta injustícia i vulneració de les normes, sempre que els ha convingut, i ara ells no tenen legitimitat per impulsar res i nosaltres hem de purgar el pecat de la majoria absoluta. 

Mentre l’article primer de la Constitució posa com a valor fonamental la igualtat dels espanyols, la classe política ha mantingut a casi 30.000 persones aforades, és a dir per sobre de la llei, però el PP ha estès tàcitament aquesta impunitat als seus amics, per això salven als banquers estafadors i permeten que desnonin als clients estafats, en una injustícia flagrant que ja ha estat condemnada pels tribunals europeus.

Tampoc han dubtat en emprar conceptes fonamentals com la llibertat d’expressió segons els ha convingut, per això multen i persegueixen a qui porta una estelada a un camp de bàsquet mentre toleren als qui exhibeixen esvàstiques pel carrer i criden “Mas, càmera de gas”. I ens han negat la reforma constitucional als ciutadans que volem votar (catalans i canaris) mentre reien cofois quan presentaven la reforma a la Sra. Merkel.

Han polititzat la justícia, i per tant han desvirtuat la separació de poders, no sols separant de la judicatura a qui investiga la corrupció dels seus protegits o es mostra favorable a la consulta, sinó posant al front del TC a un militant del PP i admetent que es decreti la condició colonial de Catalunya, en eliminar del nostre Estatut alguns drets reconeguts en altres Comunitats.

En definitiva, basar l’exercici del poder en injustícies flagrants i dividir a la ciutadania entre els seus amics, pels que tot està permès, i la resta que han de pagar pels abusos o incompetències dels primers, fa que el PP hagi perdut la legitimitat moral per governar, per això el millor que pot fer, si estima aquest país i no li vol fer més mal, és convocar eleccions el més aviat possible.   
  

No hay comentarios:

Publicar un comentario