domingo, 30 de noviembre de 2014

El gran problema d’Espanya (Català)

Han vist la pel·lícula “Titanic”? Recorden la distribució de passatgers en classes separades per pisos i reixes, per evitar que es barregessin? Recorden com la 1ª classe, plena d’aristòcrates, milionaris i empresaris, rep al protagonista, amb la prepotència de saber-se superiors? Aquella situació es donava a tota Europa, també a Espanya, fins que la 1ª Guerra Mundial la va transformà completament.  

Quan es van frustrar les esperances de canvi, igualtat, llibertat i prosperitat que tenia la societat que va sortir de la Gran Guerra, va esclatar la revolució i més tard el feixisme, la qual cosa va desencadenar la 2ª Guerra Mundial per acabar amb aquella ideologia de violència, terror i mort. Així va néixer el món contemporani, més lliure, igualitari, solidari i pròsper.

Espanya va seguir els moviments de la resta d’Europa, però no va passar per cap de les dues Guerres ni postguerres Mundials, evitant així aquelles bogeries. Però la neutralitat ens va allunyar de les catarsis que van suposar i en conseqüència d’assolir la maduresa política que Europa es va imposar per pura necessitat de supervivència.

Així vam arribar on estem ara, amb una classe que espera uns privilegis a l’estil de la del Titanic, amb tics i maneres feixistes des  de fa dècades, perquè ningú els ha dit que tot ha canviat i que la seva ideologia és tan aberrant que es va tenir de prohibir arreu.

Les conseqüències  són les que veiem a diari amb la gestió del govern del PP, que sols serveix en aquesta classe privilegiada (la casta, els banquers i uns suposats empresaris que no són més que comissionistes paràsits del poder) a la que protegeixen i afavoreixen, sempre en benefici propi, i en contra de la ciutadania, per més que s’omplin la boca amb el país i la bandera.

Classistes fons al moll de l’ós, com els delata el “que se jodan”, quan prenen mesures contra els ciutadans; són insensibles als problemes d’una societat a la que no entenen, perquè mai han baixat a 2ª o 3ª classe; incompleixen els mandats internacionals per no enfrontar-se a que tot ha canviat menys ells; i es creuen tant superiors que mentir, amenaçar o maltractar als demés mai els ha suposat un problema.  

No hay comentarios:

Publicar un comentario