sábado, 14 de marzo de 2015

Escala de valors (Català)

Que aquest és un gran país no crec que ningú ho posi en dubte i una bona prova d’això és el fet que ens estem recuperant de la crisi malgrat el govern del PP, que ha fet i segueix fent tot el possible per impedir-ho. Espanya té una llarga historia de mals governs que fins i tot van obligar al Cid a dir-li allò de quin gran vassall si hi hagués un bon senyor i Rajoy ha volgut complir fidelment aquesta tradició.   

Sempre he pensat que un ministre tenia de vetllar pels interessos nacionals en l’àmbit de la seva competència però es veu que aquest no és el concepte que tenen els ministres de l’actual govern de Madrid, que prefereixen fer de comercials de les empreses dels sectors en els que tenen responsabilitat, i el pitjor és que aquesta funció l’exerceixen contra els ciutadans sempre que els interessos de les mateixes entren en contradicció amb els interessos públics.

Sols puc treure aquesta conclusió quan sé que el ministre de defensa ha signat més de 30 contractes amb l’empresa on treballava abans de ser nomenat; o que el d’indústria penalitza les energies alternatives mentre afavoreix a les petrolieres i gasístiques mantenint els preus més alts de tota Europa; o que la Sra. Mato perpetrés la xapussa de privatització dels hospitals públics de Madrid; o que el Sr. Gallardón possés taxes per impedir que els ciutadans de a peu accedeixin a la justícia; o que el Sr. Montoro premiés als defraudadors fiscals amb una amnistia i els fes pagar el 10% mentre la resta dels ciutadans paguem casi el 50%; i així podríem continuar.


Tot plegat indica que el govern del PP té un problema en la seva escala de valors ja que han posat els seus interessos personals i materials per davant dels relatius al benestar nacional, com caldria esperar d’algú que té l’objectiu de vetllar per l’interès general. El resultat és que, com fa casi mil anys, cal dir: quin gran país si tingués un bon govern

No hay comentarios:

Publicar un comentario