sábado, 24 de octubre de 2015

Millorar l'esperança de vida

El 23 d’octubre va sortir la notícia de les diferències en l’esperança de vida entre barris de Barcelona. Com en altres ciutats, als barris pobres la gent viu menys que als rics.

Alguns partits diran que això únicament s’arreglarà quan CocaCola, Google, Inditex o Apple reparteixin el seus guanys, però jo, que no milito en cap partit, els diré algunes coses que ells no s’atreveixen i que qualsevol pot fer per millorar aquesta situació.

Vol que el seu fill visqui més? Alimenti’l millor. Doni-li més entrepans de pernill i pa amb  tomàquet i menys pastissos. Evitarà l’obesitat i les malalties que li escurçaran la vida.
   
Vol que el seu fill estudiï? Deixi vostè de veure la TV i llegeixi un bon llibre a casa, desprès comenti-ho amb ell. Els nens aprenen per imitació.

Vol que el seu fill el respecti? No delegui la seva educació en mans de l’estat i sota cap concepte permeti que li regalin els llibres de l’escola. Els fills han de saber que els pares els estimen i se sacrifiquen per ells. Quan vegi el seu esforç el respectarà.  

Vol que el seu fill sigui responsable? No li permeti les notes baixes. Ajudi’l en el que calgui però que sàpiga que estudiar és la seva feina. La responsabilitat comença a l’escola.

Vol que algú contracti al seu fill? No li toleri la prepotència, la mala educació ni les paraulotes. Ningú vol estar amb un fatxenda mal educat i encara menys pagar-li un sou.  

Vol que el seu fill tingui uns fonaments familiars sòlids? Respecti a la seva parella, encara que estiguin separats. Els pares són els pilars del fill, fins i tot quan la convivència s’ha trencat.

Vol que el seu fill ajudi a casa i no sigui masclista? Faci les tasques domèstiques amb la seva parella, mostri-li que no hi ha tasques d’home o de dona sinó coses que cal fer. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario