sábado, 3 de junio de 2017

Pagar per serveis no rebuts (Català)

Com enyoro aquells anys que a Espanya sols pagàvem cars els serveis que consumíem! Res a veure amb el que passa ara, que paguem cars fins i tot els que no consumim.

Un bon exemple és el que va fer el Sr. Aznar, l’any 1998, en regalar-li 1’3 bilions (con B) de Pts a les elèctriques, per si la pèrdua del monopoli i tenir de competir pel favor del client, els suposava perdre algun cèntim.

Des de llavors moltes empreses, que presumeixen de modernes, han buscat la protecció estatal i els diners de les arques públiques, cada vegada que apareix un número vermell als seus comptes o que creuen que no guanyaran el que van prometre al Consell  d’Administració.

Aquell bilió de Pts i els casos més recents , com els 1400 milions d’euros del Castor, els 600 del túnel de Le Perthus o els 1500 a Abertis, per la baixada del trànsit a la A7, els pagarem durant varies dècades sense rebre cap servei a canvi.

I si esperen que la situació canviarà, ara ens proposen de que tots paguem les autopistes, tant si les fem servir com si no, amb l’argument de que acaben moltes concessions i han de compensar a qui ja les cobrava per triplicat (peatges, subvencions i prorroga de concessió).

Si els nostres polítics s’atreveixen a tractar-nos així és perquè estan convençuts de que hi estem d’acord o perquè creuen que els tenim tanta por que mai els exigirem responsabilitats.

En l’excel·lent llibre “Per què fracassen els països”, els seus autors asseguren que amb sous baixos, impostos alts i preus abusius per productes o serveis que ni siquiera es compraven voluntàriament,  Espanya va deixar a les seves colònies americanes un nivell de vida miserable per enriquir uns quants aristòcrates. Els sembla que hem evolucionat?

No hay comentarios:

Publicar un comentario