lunes, 25 de septiembre de 2017

Catalunya ha desconnectat d’Espanya

És una trista noticia perquè amb un  tracte més racional de l’estat, no hauríem arribar aquí. Han estat els governs mediocres, creient que res uneix més que  un enemic comú, els que han atiat l’odi envers tot allò català per tal de captar vots a la resta del país.

Polítics sense escrúpols no han dubtat en dir una cosa aquí i tot el contrari a sota l’Ebre. Mentre ens asseguraven que respectarien l’estatut, a Madrid el retallaven per deixar-lo amb menys competències que els altres.

Portem anys avisant del tracte irresponsable, de que no es pot pagar el 9% del PIB, ni invertir només el 10% del pressupostat, ni seguir amb una connexió a França com la NII o que es necessita el corredor mediterrani.

Però l’única resposta ha estat la negativa: cal seguir pagant, malgrat 1/3 dels nens catalans siguin pobres i els diners s’usin  en infraestructures sense usuaris; cal fer tres corredors per acontentar a tots i la NII no tocar-la perquè ningú digui que s’inverteix aquí.

Tant el PSOE com el PP han fet la mateixa política regressiva contra els espanyols en tots els àmbits: social, econòmic,  cultural, judicial, informatiu, energètic, etc. Han destrossat  la classe mitjana, que és la que sosté tota societat industrial perquè prefereixen una societat agrària, més fàcil de manipular.

Y què dir de la seva pertinaç ceguesa: fa anys que diuen que la independència és quelcom de 4 radicals enganyats per Mas i Puigdemont, però ja es reivindica també al Liceu o a la Basílica de Montserrat, que tenen poc de radicals. Ara creuen que la solució al problema polític és enviar uns quants Rambos hormonats  i humiliar als detinguts fent-los declarar emmanillats, davant un jutge polititzat i al seu servei. Clar que si els assessora Piolin i Silvestre…


No hay comentarios:

Publicar un comentario