domingo, 17 de septiembre de 2017

El rostre de l’estat

N’hi ha hagut prou amb una sacsejada per que a l’estat espanyol li caigués la careta de fals demòcrata i mostrés el seu veritable rostre, repressor e involucionista, fruit d’un franquisme sociològic que mai ha abandonat i que, a l’hora d’actuar, el delata.

Una actuació centrada en la testosterona i no en el raonament, en la repressió i no en el diàleg, en la citació judicial i no en la reunió constructiva, en la por i no en la generositat. Ningú vol viure en un país així, per això Catalunya acabarà independitzant-se i probablement no sigui l’única CCAA que lo faci.

El règim del 78 ha mort, l’han matat Rajoy i el PP, que no van dubtar en escanyar a Catalunya (sentencia de l’Estatut, política econòmica, social, lingüística, inversions, etc.) per recollir alguns vots a la resta del país. Han valorat malament les senyals d’alarma que se’ls ha enviat des de fa més d’un lustre, i de resultes el règim ha expirat. La historia els jutjarà.

Es trist que no hi hagi veus discrepants malgrat l’atropellament a la democràcia, l’atemptat contra la llibertat d’expressió, la guerra bruta, el menyspreu dels desitjos dels ciutadans, citar a declarar a alcaldes, perseguir impremtes o paperetes per una cosa que no és un delicte en el nostre codi penal:  fer un referèndum.

No se sap si el motiu d’aquesta unitat és fruit de la comunió d’idees o més aviat de la repressió de veus dissidents que porten anys fent: ja sigui dels fiscals (com el  Sr. Rodríguez Sol, fiscal superior de Catalunya[i], [ii], [iii]) o dels jutges (Elpidio Silva[iv],[v] , Baltasar Garzón[vi], [vii], etc.), periodistes[viii], [ix], [x], [xi] u altres col·lectius[xii],[xiii].

En aquests 6 anys de reivindicació catalana l’estat ha sigut incapaç de donar arguments sòlits per quedar-se a Espanya, més enllà d’una historia comú (plena de guerres civils[xiv] i repressions) o que estem abduïts [xv], serà que no en tenen?




No hay comentarios:

Publicar un comentario