sábado, 28 de abril de 2018

De pluges i llots (català)


Suposo que en aquestes alçades ja ningú posa en dubte que el PP es tòxic per Espanya i que el país difícilment resistirà una altra legislatura amb aquest corc que podreix les institucions.

En pocs anys, la incompetència de Rajoy i el seu partit corrupte ha donat varius cops als ciutadans i a les institucions del país que ens han abocat a la ruïna moral, política i econòmica, de la que mai seran capaços de treure’ns. 

El cop més mortal va ser a la Constitució, amb la recollida de signatures per forçar la sentència del TC contra l’Estatut el 2010, després de que fos ratificat en referèndum.

L’article 1-2 de la nostra carta magna ho deixa ben clar: “La sobirania nacional resideix en el poble espanyol, del que emanen els poders de l’Estat”, no al revés.

Després de que l’Estatut passés tots els tràmits previstos a la llei, inclosa l’aprovació pel Parlament i les Corts, i votat pels catalans, res podia afegir el TC més que acatar el que ja era una norma del marc constitucional.

Amb la seva sentencia el TC trencava l’article 1-2, o el que és el mateix, se saltava la sobirania popular, i baixava als catalans de la categoria de ciutadans de ple dret a la de súbdits als que no se’ls permet decidir.


D’aquelles pluges venen aquests llots que han fet que molts catalans, que no érem independentistes, ens hi hagem convertit, per l’anhel de tornar a ser ciutadans de veritat.

Estic segur de que avui el PP renega de la seva recollida de signatures i d’aquella sentencia, i que donaria qualsevol cosa per tornar a la situació anterior a la mateixa, però ja és tard i no hi ha marxa enrere. Una veritable llàstima.  


VISCA LA REPÚBLICA

LLIBERTAT PRESOS POLÍTICS

No hay comentarios:

Publicar un comentario