domingo, 29 de abril de 2018

Repercussions del cas Cifuentes (català)


¿S’han aturat a pensar en les repercussions que tindrà el mal anomenat cas del màster de Cifuentes? Dic mal anomenat perquè, una flor no fa primavera, però són molts els polítics que han aprimat el seu currículum, el que indica que potser no era l’únic.

Per si fos poc, el cas afecta a una universitat pública, però la resta d’universitats no han demanat la dimissió de l’equip que ho ha perpetrat, el que suposa una ombra de dubte sobre els motius pels que no han sortit a defensar la institució.

A part la injustícia que suposa que a algú se li reconeguin uns coneixements que no té, el mal va és major pel desprestigi de tota la universitat durant anys.

Si l’equip rector ho sabia i es va deixar pressionar per donar-li el títol hauria de dimitir en ple per decència i pel bé de la institució. A més costa creure que tot el procés, des de la inscripció fora de termini, fins les notes i el títol, pugui falsejar-lo una sola administrativa.

Però les repercussions van molt més enllà perquè ningú podrà confiar ja en que, al darrera d’un màster de la universitat afectada o de les que no han obert la boca, hi ha els coneixements que el títol acredita.

Potser dins d’Espanya això no tingui major conseqüència perquè un màster importa poc a l’hora de servir taules, que és la feina que aquest país els reserva als joves que no marxin, però pels que busquin ampliar coneixements a l’exterior, la sospita sobre els màsters espanyols serà una llosa durant anys.



LLIBERTAT PRESOS POLÍTICS

VISCA LA REPÚBLICA

No hay comentarios:

Publicar un comentario