lunes, 26 de noviembre de 2018

Mentiders (Català)


El meu pare, que va anar al servei militar el 1936, i  va veure com els que li demanaven defensar España i la República, s’aixecaven contra el país i la bandera per imposar el feixisme amb una guerra, deia que mai em podria fer una idea de lo mentiders que eren els franquistes.

Però gracies al procés català, estic veient les moltes mentides que els impulsors del 155 han dit per justificar allò injustificable: la repressió, la censura i la violència estatal.

I no es tracta de mentides pietoses, ni d’exageracions de barra de bar, sinó de falsedats descarades, fins i tot davant les càmeres de TV, explicant que el que és blanc és negre encara que els desmenteixin les evidències.

Si no em creuen, ¿com li dirien a les declaracions del ministro Dastis, dient que les imatges del 1-O eren falses, mentre el periodista estranger li contestava que les havien filmat els seus propis tècnics?

Asseguren que els bombardejos de l’aviació nazi a la guerra civil van ser culpa de la República i que a la Transició hi va haver un referèndum per triar entre Monarquia o República, que ningú va veure perquè Suárez el va impedir tement el resultat.

Ara, els policies que declaren pel 1-O diuen que la sang era pintura, que donaven cops de puny a la cara per calmar, que els atacaven amb paraigües que el jutge no veu en enlloc i que l’ull de Roger Espanyol li van treure altres votants.

Son tantes dècades de mentides que se les han cregut, per això no veuen la necessitat de demanar perdó pel franquisme, perquè pensen que el país se salva matant a més de mig milió d’espanyols, assassinat durant 40 anys i mentint sobre tot això.





VISCA LA REPUBLICA

LLIBERTAT PESOS POLÍTICS

No hay comentarios:

Publicar un comentario