viernes, 8 de noviembre de 2019

Carta oberta a Cayetana Álvarez de Toledo (català)


L’he escoltat dir que el problema de Catalunya és de psiquiatres perquè els independentistes estem bojos. ¿No li sembla massa simplista per explicar un problema polític que s’arrossega  des de fa casi una dècada e implica a la meitat dels catalans?

Vostès repeteixen el mentre de la Constitució, que es va fer sota el xantatge de l’exèrcit, i s’ha convertit en una gàbia que prohibeix als espanyols opinar sobre el seu futur, però la reformen en 15 dies per pagar-li als bancs alemanys, i nosaltres som els bojos?

Defensen el caprici d’un dictador mort fa dècades, de tenir al front de l’Estat a una família que hem fet fora d’Espanya tres cops per lladres, en comptes de demanar-nos l’opinió als espanyols que estem vius, i nosaltres som els bojos?

Tenim a un president de govern que presumeix de la manca d’independència judicial i, mentre s’omple la boca de diàleg, amenaça amb una metralleta en comptes de posar-se al telèfon per parlar dels problemes del país, i nosaltres som els bojos?

Carreguen contra músics, humoristes i escriptors: El Jueves, Joan Ferrús, Toni Albá, Willy Toledo, Eduard Biosca, Magí Moxie, Els Manels, Valtoyc, com abans amb Pepe Rubianes i molt abans amb Hernández, García Lorca o el Cu-cut,  però nosaltres som els bojos?

Es van sentir amenaçats perquè els catalans volien votar i van muntar aquest circ del “a por ellos”, perquè algú va pensar que la millor manera de defensar Espanya era atonyinant iaies en plantofes, però nosaltres som els bojos?

Vostè ens demana el vot pel partit més corrupte d’Europa, sense disculpar-se pel que han robat, per haver trencat Espanya, acabat amb la separació de poders i ferit de mort la corona, en demanar-li que els fes la feina bruta, segur que nosaltres som els bojos?




PROU REPRESIÓ
AMNISTIA PRESOS POLÍTICS
AUTODETERMINACIÓ

No hay comentarios:

Publicar un comentario