martes, 5 de noviembre de 2019

Carta oberta a Leonor de Borbó (català)


Benvolguda Leonor, la meva sincera felicitació pel seu 14 aniversari. Soc català, d’origen andalús, i m’agradaria explicar-li la causa de les mobilitzacions en la seva visita a Barcelona, més enllà de la versió oficial de que els independentistes estem abduïts.

En primer lloc dir-li que no està demostrat que Espanya vulgui tenir monarquia, perquè ni el seu pare ni el seu avi li han preguntat als espanyols el seu perer al respecte. Si la tenim és perquè va ser la millor manera que va trobar un dictador assassí de perpetuar el seu llegat.

Les mobilitzacions d’aquests dies no són contra la seva persona, sinó que tenen el seu origen en la decisió voluntària del seu pare de sortir del paper que li reserva la Constitució, per avalar la violència contra ancians que volien votar.


Hauria de preguntar-li al seu pare en què pensava quan va decidir unir el destí de la Corona al partit més corrupte d’Europa i al president més mediocre que ha tingut Espanya. Quan tinguin de marxar haurien de saber qui n’ha estat el culpable.

També podria preguntar-li al seu avi que li aclareixi com ha aconseguit una fortuna, que multiplica per deu tots els diners que li hem pagat al llarg del seu regnat, tenint en compte que el seu càrrec l’impedeix fer feines extres.

Segur que ell li ho explicarà alleugerit perquè qualsevol persona honrada vol dissipar els dubtes sobre la seva rectitud. Es injust que la Constitució prohibeixi fins i tot que se’n pugui parlar, perquè li impedeix netejar el seu bon nom i perpetua les sospites.

Si la monarquia menysté tant als espanyols que no ens pregunta el nostre parer, si perpetua el llegat de la dictadura, impedeix que votem sobre el nostre futur i no podem netejar el bon nom del Rei, digui’m per a què la volem.



PROU REPRESIÓ
AMNISTIA PRESOS POLÍTICS
AUTODETERMINACIÓ

No hay comentarios:

Publicar un comentario