viernes, 22 de noviembre de 2019

Jutges u oracles? (català)


L’oracle de Delfos era on els grecs anaven a escoltar la resposta dels deus a les qüestions plantejades pels humils mortals i, veient la devoció dels polítics espanyols acudint a la Justícia, temo que l’hagin confós amb aquell santuari.

Així com el que deia l’oracle era inqüestionable, es pretén que tot el que digui la Justícia també ho sigui, però s’oblida que mentre les respostes de l’oracle venien dels deus immortals, les dels tribunals venen d’essers de fang amb vicis e interessos.

¿Cal respectar cegament tot el que vingui dels tribunals? ¿Tan divins els considerem que no els veiem cap taca? Ah, desmemoriats, ¿potser hem oblidat ja al jutge Pascual Estevill?

Estevill va aconseguir una fortuna extorsionant acusats, als que amenaçava sense escrúpols de ficar-los a la presó, aprofitant-se de l’opinió de que les decisions judicials no s’han de qüestionar, sinó 
respectar-les  i acatar-les sempre.

Si va poder seguir prevaricant i extorsionant és perquè els que l’havien d’haver aturat, els divins e immaculat jutges que sabien el que feia, miraven en una altra direcció. ¿Respecte per la justícia o pur corporativisme?

A més va ser promocionat pel poder, nombrant-lo vocal del Consell General del Poder Judicial, no per la seva honestedat ni capacitat jurídica, sinó per la seva afinitat al amb el partit de torn, com ara, perquè això no ha canviat per vergonya nostra.

Dic això perquè veure jutges retenint a la presó a CDR, després de retirar les acusacions, permetent que un partit polític exerceixi l’acusació contra un president de govern en el que assegura que no és un judici polític, mentre Amnistia Internacional demana alliberar els Jordis, m’ha recordat a Estevill. Seran coses de l’edat.

PROU REPRESIÓ
AMNISTIA PRESOS POLÍTICS
AUTODETERMINACIÓ

No hay comentarios:

Publicar un comentario