domingo, 6 de septiembre de 2020

La doble moral espanyola (català)

Rodolfo Martín Villa 
Que els ciutadans tinguin doble moral resulta casi inevitable, però que ja Justícia i la classe política també la tinguin ens hauria d’indignar.

En aquets país si un pobre miserable roba una gallina per alimentar als seus fills, la Justícia el considera un malvat sense remei; però quan algú de renom roba milions, l’exculpa assegurant que ha tingut un mal moment.

El mateix fa la classe política, tan corporativista que es defensen per sobre de partits e ideologies, com veiem aquests dies amb els que pretenen que Martín Villa no vagi a respondre davant una jutgessa argentina.

Aquells que sempre ens donen lliçons dient que les decisions judicials s’han de respectar, ara signen manifestos en contra de que la Justícia investigui ni més ni menys que crims contra la humanitat.

¿Però de que s’acusa al Sr. Martín Villa per generar tanta aversió entre les elits nacionals? Dons res mes que de l’assassinat d’espanyols en territori nacional, no d’elefants a Botsuana, ni ossos russos borratxos com li preparaven a l’emèrit.

A qualsevol país els ciutadans serien els primers interessats en esclarir els fets i la Justícia i la classe política posarien tots els mitjans per fer-ho, ¿què hi pot haver més sagrat que la vida dels compatriotes?

Els 4 ex presidents vius han signat
per evitar que s'investiguin
assassinats d'espanyols

Doncs aquí la classe dirigent s’aixeca en contra de que es faci justícia a espanyols assassinats, per si això resulta incòmode per un estat caracteritzat per la repressió dels seus ciutadans des de fa dècades.

Quina pena em fa aquest nacionalisme espanyol que diu estimar Espanya però que odia als espanyols; que s’indigna si  li toquen la bandera, però tan li fa tenir a casi 150.000 compatriotes desapareguts a les cunetes.


PROU REPRESIÓ

AMNISTIA PRESOS POLÍTICS

AUTODETERMINACIÓ 


No hay comentarios:

Publicar un comentario