martes, 2 de enero de 2024

Presidents autonòmics (català)

Després de veure que tots els presidents autonòmics no han tingut altre missatge nadalenc que parlar de nou de la maldat de Catalunya i poca cosa més, els confesso que em sento decebut i sorprès.

Decebut per uns polítics que sols volen la autonomia per ostentar el càrrec i sortir a les fotos, no per servir a los ciutadans, per això no van acceptar les competències de Sanitat fins que Aznar els va obligar l’any 2001.

I decebut perquè, desprès de 46 anys de democràcia, mai han treballat per aconseguir que les seves autonomies siguin auto-suficients des del punt de vista econòmic, ja que dependre de les subvencions estatals és més còmode.

Sobre tot per ells, que sols tenen d’anar a Madrid a posar la ma per rebre fins a un 30% del seu PIB, per això els molesta que es parli de canviar el model de finançament.

El que mai recorden és que, abans de poder repartir cal omplir la borsa, i ho obliden perquè ells no estan disposats a omplir-la, clar, és més fàcil fer-se la víctima i anomenar insolidaris als que sí l’omplen.

Diuen que es trenca la igualtat entre espanyols, però en realitat mai hi ha hagut aquesta igualtat, perquè aquí uns gestionen tots els seus impostos i aporten poc, alguns paguen i els demés només s’emporten.

També asseguren que es trenca Espanya i que s’acaba la democràcia, quan l’únic que s’ha acabat és la paciència dels pagans, tips de que en comptes de donar-los les gracies, els menystinguin i els insultin.

Per últim, estic sorprès de que els ciutadans d’aquestes CCAA encara es creguin a polítics tan mentiders i mediocres en comptes de canviar-los per gent que treballi per un futur millor, no per fixar un nivell de caritat.


No hay comentarios:

Publicar un comentario