lunes, 4 de febrero de 2013

Descrèdit de la política (Català)

Quan als EEUU van fer fora al president Richard Nixon, per mentir al poble, la democràcia en aquell país no es va afeblir sinó tot el contrari, es va enfortir quan tothom va comprovar que ningú estava per sobre de la llei i això va donar més confiança en la democràcia, perquè tenien unes eines excel·lents per lluitar contra la mentida i la corrupció: les lleis sobiranes, que estaven inclús per sobre de l’home més poderós de la Terra. 

A més el país no es va aturar, ni hi va haver cap hecatombe, demostrant així que no hi ha ningú imprescindible i que no depenien de cap salvador de la pàtria ja que la democràcia i les lleis són l’única garantía veritable del bon funcionament de les institucions. 

Cal ser molt humil, i estimar i respectar profundament a un país i als seus ciutadans, per tractar-los amb la maduresa i el respecte que suposa, oferir-los un sistema que no perpetuï a ningú en el poder i on ningú sigui imprescindible per tal que tot segueixi funcionant. 

¡Què diferent de nosaltres desprès de la dictadura! Amb l’arrogància i prepotència els polítics es van erigir en salvadors d’un poble al que sempre han menystingut per considerar-lo immadur e incapaç d’entendre el país i el món, per això van crear un sistema que els perpetués en el poder (una sola volta electoral, llistes tancades, sense límit en el número de legislatures que es pot ocupar un càrrec de màxima responsabilitat) fent-nos creure que sense ells estaríem perduts i desemparats. 
Uns polítics que diuen estimar a Espanya però que ni l’estimen a ella ni als seus ciutadans perquè sols s’estimen a ells mateixos i a les prebendes que puguin aconseguir mitjançant el càrrec, per això encara no han corregit aspectes fonamentals per a la dignitat democràtica del país, com el finançament dels partits o dels ens locals, que evitaria la major part dels escàndols de corrupció. Ells es mantenen ferms encara que sigui a costa del desprestigi

No hay comentarios:

Publicar un comentario