domingo, 21 de junio de 2015

Tristesa (Català)

El 17 de juny vaig assistir al ple monogràfic de Salut del Parlament, on pensava que parlarien de com millorar la sanitat, però sols vaig veure un exercici de desgastar al contrari per tots els mitjans: mentides i mitges veritats, manipulació i tergiversació, acusacions sense proves i un menys teniment que rallava l’odi.  

Vaig sentir coses que mai hauria cregut, com que els malalts psiquiàtrics estan lligats i se’ls apliquen electroxocs sistemàticament o que el govern s’ha inventat la diftèria d’Olot.

Més lamentable va ser escoltar als partits que ens han hipotecat durant generacions, assegurar que els diners no tenen importància a l’hora de prestar un serveis públic. O al PP assegurant que no és rellevant que els diners se’n vagin a Madrid i no tornin.

El moment més vergonyant va ser quan es va menystenir al conseller Mas Colell per haver anat a Chicago a rebre un doctorat Honoris Causa. Qualsevol persona que no està orgullosa de que el país tingui un reconeixement així sols pot ser una illetrada. 

Altres proposaven canviar-ho tot de soca-rel, sense aclarir l’alternativa, en un discurs amb un to que desprenia odi  a tot i a tothom. Un es pregunta d’on treuen tant odi una gent nascuda en democràcia, que no han viscut cap guerra ni dictadura.  

Per acabar una pregunta: Han vist com van guarnits els jugadors del Barça o de l’Espanyol quan representen al club? Doncs al Parlament alguns es pensen que ens poden representar en bambes i samarreta, perquè a ningú se li ha ocorregut fer un manual de bones maneres, com si el poble català no fos més important que un club de futbol. 


Estic trist perquè encara no sé què hem fet malament per donar-los a entendre que volem una política d’un to tan baix i que ens poden tenir tan poc respecte als ciutadans. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario