domingo, 29 de enero de 2017

Com pagar el mur de Trump (Català)

El Sr. Donald Trump està capficat en fer un mur a la frontera amb Mèxic i que siguin els mexicans qui paguin la seva construcció.

No hi ha dubte de que amb tals mesures el mandatari nord-americà està fent un gran mèrit per entrar al Saló de la Fama dels cretins mundials, però tindrà d’esforçar-se molt més perquè la nòmina dels cínics indecents en la política internacional és llarga des de fa segles.

Encara no arriba a l’alçada, no ja dels grans clàssics, com Calígula, Neró i tants altres, sinó dels moderns com el govern xinés, que fins fa poc enviava una factura a la família dels executats cobrant-los la bala que havia servit per matar al seu fill, pare o espòs.

En qualsevol cas, com que el més probable és que els mexicans no vulguin passar per la humiliació de tenir de pagar el mur, i que Trump no estigui disposat a incomplir la seva promesa electoral de fer-lo a cost zero per als ianquis, no tindrà més remei que buscar altres alternatives per tal que el pagui algú.
Sense dubte la millor opció, per senzilla i segura perquè tot li surti bé, és que els EEUU donin la concessió de l’obra al Sr. Florentino Pérez que la farà sense cap mena de planificació, atesos els bons resultats assolits amb aquesta pràctica en el Castor i en el túnel de Le Pertús.


Quan el Sr. Trump vegi el resultat final, sols té de negar-se a pagar, en la seguretat de que el govern espanyol es farà càrrec del cost íntegre de la factura, més alguna compensació addicional, per poder seguir presentant al Sr. Pérez com l’empresari exemplar del regne. 


No hay comentarios:

Publicar un comentario