domingo, 12 de marzo de 2017

Aplicar l’article 155? (català)

Em sorprèn la poca imaginació de l’estat respecte al procés d’independència de Catalunya perquè, en comptes de fer propostes per enamorar a un dels motors del país amb major potencial d’Europa, es limita a amenaçar amb intervenir l’autonomia emprant l’article 155 de la Constitució.

És evident que poden fer-ho i que durant uns mesos fins i tot podrien defensar-ho internacionalment, però durant quan temps? 1any, 5, 10? I mentre tant seguiran com si no passés res? Continuaran subvencionant a les CCAA per que comprin mobles i electrodomèstics amb els recursos trets d’un territori sotmès?

Si és l’únic camí que proposa l’estat, és una llàstima, perquè de tots els possibles aquest és el més contraproduent, i qui sap si fins i tot el final d’Espanya com a nació, perquè els catalans només som els primers a dir que n’estem farts.

Els unionistes i els independentistes no estem tant allunyats, perquè tots busquen el mateix: que els nostres fills tinguin una vida millor i més digna. El que ens separa és la manera d’aconseguir-ho.

Pels unionistes l’ideal és aquest estat, malgrat no hagi renunciat al seu passat feixista, impedeixi esclarir els crims de la dictadura i ara torni a posar noms franquistes als carrers d’Alacant. Nosaltres pensem que hi ha d’haver un camí millor.

També ens diuen els unionistes que no podem aspirar a res més que a tenir un 20% d’atur, però nosaltres pensem que alguna cosa devem estar fent malament quan Alemanya necessita un milió de treballadors més. Volem cercar alternatives també aquí per donar oportunitats al jovent millor preparat de la nostra història i que l’estat ha oblidat.

Tant costa entendre que el problema no és Catalunya sinó una manera de fer política que està morta, per més que falti enterrar-la?

No hay comentarios:

Publicar un comentario