domingo, 19 de marzo de 2017

Déu ens lliuri d'aquestes bones persones

Veig amb gran satisfacció entrar a Miguel Ángel Fernández Ordóñez (MAFO) a un jutjat per explicar perquè no se’n va assabentar de que Bankia era una ruïna, malgrat haver estat advertit per alguns dels seus subordinats del Banc d’Espanya.

Vagi per davant que crec que MAFO no és un delinqüent i ni siquiera que hagi ficat la ma a la caixa, per això la meva satisfacció no és perquè pensi que el condemnaran per alguna cosa o perquè esperi que se surti del guió i confessi la seva connivència amb tot l’embolic, sinó perquè la seva entrada al jutjat suposa un avenç en la concepció de la corrupció en aquest país.

La bona fe de la gent els fa pensar que la corrupció és un acte individual que comet un delinqüent sense escrúpols, que sols pensa en aprofitar-se dels demés.

Res més lluny de la realitat, la corrupció és molt més complexa ja que necessita al menys quatre actors: algú disposat a corrompre, algú que es deixi corrompre, algú que miri cap a un altre cantó i un munt de gent que calli.


MAFO es dels tercers, una bona persona que va mirar cap a un altre cantó per no ficar-se en embolics i conservar el seu sou, mentre polítics com Rato jugaven a ser banquers amb els diners de tots.
Per això va permetre que Bankia sortís a borsa, malgrat ens hagi costat 20.000 milions, com va permetre que els bancs fessin productes destinats a enganyar avis o que tanquessin totes les caixes d’estalvis per afavorir a la gran banca.

Com deia Edmund Burke, “l’únic que es necessita, perquè el mal triomfi, és que les bones persones no facin res” y MAFO és una d’aquestes bones persones. Que Déu ens lliuri d’elles

No hay comentarios:

Publicar un comentario