lunes, 21 de mayo de 2018

Salvar la corona (català)


Cada cop que parlo amb un votant del PSC, de Ciudadanos o de Podemos, la conversa acaba igual.

Després d’explicar-me el “junts millor”, els pregunto si estan d’acord en tenir una monarquia encarnada en una família a la que ja hem fet fora 2 vegades d’Espanya i que en 3 ocasions ens l’han tornat a imposar, la darrera un dictador feixista.

La resposta sempre és que NO, que ells es consideren republicans, i em sorprèn que després de defensar el règim actual ningú es declari monàrquic.

Després els pregunto si estan orgullosos d’un país que en poc més d’un segle ha tingut 4 guerres civils, a part de varius cops d’estat, i que porta 4 segles sense guanyar més batalles que contra els seus propis ciutadans, la majoria de les vegades estant aquests  desarmats.

També la resposta és un rotund NO. Això no vol dir que no estimin al país, però no se senten orgullosos d’ell. Ningú hauria d’escandalitzar-se per això, amb els pares i els fills passa el mateix, se’ls estima molt però per estar orgullosos d’ells s’hi han d’esforçar una mica.

¿S’ha esforçat la corona per que estiguem orgullosos d’ella? El rei emèrit era el mal menor davant la involució feixista amb que ens amenaçaven després de la mort de Franco, ¿però l’actual tampoc va poder fer un referèndum per ratificar la monarquia, que hauria guanyat i donat autoritat moral?

En comptes d’això, ha acceptat fer-li la feina bruta al líder del partit més corrupte d’Europa, reprimint un poble que sols volia fer amb normalitat el que ha estat normal a Escòcia, al Piemont o Nova Caledònia amb països europeus.

Ha comes el mateix error que el seu besavi. Alfons XIII va donar suport a la dictadura de Primo de Rivera i va tenir de marxar. Aquest ha donat suport a la repressió del president més mediocre que ha tingut l’Espanya democràtica. Podrà salvar la corona?


LLIBERTAT PRESOS POLÍTICS

VISCA LA REPÚBLICA

No hay comentarios:

Publicar un comentario