martes, 24 de septiembre de 2019

Escotoma mental o manca de dignitat (català)


Stroessner y Franco
Un escotoma és una taca immòbil, que cobreix part del camp visual u objecte que es mira, resultat de la insensibilitat d’una porció de la retina i, en conseqüència, encara que tinguem l’objecte al davant, no el veiem.

Encara no entenc si els espanyols tenim escotomes mentals, que ens impedeixen veure i entendre les coses, o és que seguim aterrats per una dictadura repressiva els còmplices de la qual segueixen dominant les institucions.

Fa uns dies el món sencer es va esgarrifar en descobrir-se que en una finca del dictador Alfredo Stroessner hi havia algunes calaveres, però nosaltres tenim al dictador enterrat en un mausoleu amb entre 20 i 30.000 morts sense identificar i ho veiem normal.

Hem oblidat el règim polític legítim, que era la República, i també als compatriotes morts a les cunetes, quelcom que no fa cap país del món, i a canvi abracem als botxins i a la monarquia il·legítima.

Tenim assassins i violadors als que el dictador va donar títols nobiliaris, que els governs actuals segueixen ratificant, i als lladres que vam fer fora tres vegades d’Espanya, els portem de nou, els regalem el país i els donem la clau de la caixa.

Hem donat l’esquena a les mares a les que els van robar els seus fills en néixer, i hem protegit als criminals. A l’Argentina les avies de la Plaza de Mayo, busquen als seus fills desapareguts i nets robats, i el món les ha proposat 5 vegades al Nobel de la Pau. Per a nosaltres sols queda tristesa i vergonya.

Catalunya ha ajudat a la governabilitat de l’Estat mentre vam creure que això de la democràcia anava de debò, ara que es demostra la seva vocació de seguir essent dictadura, no hi ha altre sortida que la independència si volem recuperar la dignitat.


ACUSO L'ESTAT PER LA PERSECUCIÓ 
A L'INDEPENDENTISME
LLIBERTAT PRESOS POLÍTICS 
VISCA LA REPÚBLICA

No hay comentarios:

Publicar un comentario