martes, 3 de diciembre de 2019

Guanyar-se el respecte (català)


¿Estan d’acord amb que el respecte cal guanyar-se’l? ¿Fins i tot en el cas dels pares amb els fills? Llavors, ¿podrien aclarir-me què ha fet la Justícia per guanyar-se el respecte dels espanyols des de fa 83 anys?

Perquè en els primers 40 només va ser una tapadora per donar-li un vernís legal als crims de la dictadura feixista.

Mai van renegar d’aquella època, ni van anular les sentències sumaríssimes, ni van demanar disculpes a les víctimes i als seus familiars, ni siquiera van investigar els més de 30.000 nens robats, als que van oblidar vergonyosament.

El govern fa servir la Justícia en el seu propi benefici, ja sigui saltant-se la sobirania popular per aconseguir alguns vots, com va fer el PP amb la sentència del TC sobre l’Estatut, o ara endarrerint la sentencia dels ERE per no perjudicar la campanya del PSOE.

Però la Justícia no ha estat una víctima passiva, perquè s’ha prestat a perjudicar als adversaris del partit en el poder, ja sigui amb detencions en directe per TV, amb filtracions de sumaris secrets, airejant mentides com van fer amb Trias o prevaricant com van fer amb Atutxa.

Fins i tot el president Sánchez ha confirmat sense embuts que la Fiscalia es un instrument del govern, com abans ho va reconèixer el ministre Fernández Díaz, per això els nomenaments del CGPJ els fan per afinitat política i no per capacitat jurídica.

Així s’expliquen els nyaps constants, ja sigui les euro ordres, les sentències que Europa ens anul·la per judicis sense garanties, apartar a qui no veu problema en fer referèndums o que es canviïn sentencies del TS en 24h si perjudiquen a la banca.

Per tot això insisteixo, ¿què ha fet la Justícia per guanyar-se el respecte dels espanyols en els últims 83 anys?

PROU REPRESIÓ
AMNISTIA PRESOS POLÍTICS
AUTODETERMINACIÓ



No hay comentarios:

Publicar un comentario