miércoles, 3 de febrero de 2021

El divorci Catalunya–Espanya (català)

És normal que no s’entengui al independentisme, tenint en compte com ho expliquen els polítics, tant els catalans, que ho tracten com si fos una aventura èpica; com els estatals, que ho consideren un aquelarre malèfic.

Però tot és molt més senzill, perquè no es més que un divorci i així els proposo que ho entenguin, com un procés difícil i complex per ambdues parts quan l’amor ha mort i la convivència resulta impossible.

Com en moltes separacions, el mal tractador de la parella decideix un bon dia donar-li una lliçó a la seva esposa, per que aprengui qui mana, així que quan arriba a casa li dona una pallissa que l’envia al hospital.

Encara que ell cregui que així consolida el matrimoni, en realitat aquest és el dia que perd a la seva esposa definitivament, una altra cosa és quan marxarà ella, dies o setmanes després, però amb la seva pallissa tot es trenca definitivament.

A l’independentisme aquest dia va ser el 1-O, i Espanya va perdre definitivament a Catalunya, una altra cosa és quan es farà efectiva la separació, però que passarà es tan inevitable com que surti el sol cada matí.

Masacre de Amritsar 1919
Molts processos d’independència han patit quelcom semblant, a la Índia va ser la massacre de Amritsar, quan soldats britànics, comandats pel general Reginald Dyer, van metrallar una multitud desarmada que es manifestava.

Anglaterra es va horroritzar, es va destituir a Dyer i se’l va fer dimitir per no donar-li mai més un càrrec.

Però a Espanya qui podia haver fet d’àrbitre, el monarca, va prendre part per la repressió, es va condecorar a la policia per haver fet més de 1000 ferits i es van promocionar als comandaments policials, per això no hi ha marxa enrere.

PROU REPRESSIÓ

AMNISTIA PRESOS POLÍTICS

AUTODETERMINACIÓ 


No hay comentarios:

Publicar un comentario