martes, 31 de mayo de 2022

Solidaritat Dra. Carmen Cabezas.

Vull solidaritzar-me amb la directora de Salut Pública, Dra. Carmen Cabezas, davant la seva imputació per les vacunes contra la COVID a la Policia Nacional i Guardia Civil a Catalunya.

Ho faig per ser una bona companya i amiga, a més d’una excel·lent professional, com ha demostrat en tot el procés de vacunació i, a més, perquè jo hauria fet el mateix si estigués en el seu lloc.

Cal emmarcar els fets en un entorn de manca de vacunes, de canvis en els criteris d’administració, de manta d’informació dels agents implicats i d’aturades en les vacunacions a instàncies del Ministeri.

A més, les competències de la PN i la GC a Catalunya són expedir el DNI i el passaport o el control de fronteres, es a dir tasques més administratives, per importants que siguin, que mantenir l’ordre públic, reservat als Mossos.

En Sanitat les llistes d’espera sempre s’han gestionat amb criteris clínics, és a dir per la gravetat de la patologia, els riscos pel pacient, la possibilitat de recuperació i, en cas d’epidèmia, reduir la seva expansió.

Amb la imputació de la Dra. Cabezas la Justícia està enviant un missatge molt clar: que per gestionar les llistes d’espera Sanitat abandoni els criteris clínics i ho faci amb un “el seu torn” com en una peixateria.

És una possibilitat, ni millor ni pitjor, però si els jutges ens imposen aquests criteris, Sanitat hauria de passar-los tots els pacients en llista d’espera per tal que siguin els jutjats qui les prioritzin.

En tal cas, ells haurien de gestionar també els conflictes que es generin, incloses les possibles defuncions. Els sanitaris estarem encantats i agraïts.




No hay comentarios:

Publicar un comentario