domingo, 20 de octubre de 2013

Si us plau, Sr. Monago, Il·lustri'ns

Sr. Monago

Acabo de llegir la seva intervenció en el primer Foro Ibérico Empresarial i he de confessar-li que m’ha meravellat.   

Diu vostè que l’AVE (i unes quantes infraestructures més) serien més rentables si es fessin a Extremadura perquè tenen més habitants (11’5 milions) que Cataluña (7’5 milions). No li tindré en compta la petita mentida de posar als portuguesos en el mateix sac que els extremenys (1'1 milions) per aconseguir massa crítica, però si aquesta és seva forma de comptar ¿no li sembla just posar-hi també els 300 milions de persones que hi ha al Nord de Catalunya?

Acte seguit assegura que el temps del Mediterrani ja va passar, i que ara és el torn del “nostre”. No dubto de que tingui vostè informació privilegiada per fer tal afirmació,  però el que ens demana ara Europa és que fem el corredor mediterrani, en qualsevol cas vull felicitar-lo per haver aconseguit que Portugal els cedeixi l’Atlàntic, perquè o molt m’equivoco o Extremadura no té costa.

Però el que més m’ha sorprès és que, desprès de més de 30 anys de rebre subvencions dels fons europeus i de la resta d’Espanya, fins aconseguir així el 30% del seu PIB, encara vengui vostè com un èxit de la seva política el ser l’única regió que queda al país que ha de continuar rebent tals ajudes fins l’any 2020.

Veient la seva qualitat d’estadista segur que tots els extremenys, que van ser segrestats pels catalans en els anys 60 i 70 del segle passat, estan esperant que vingui amb el Sr. Fernandez Vara i els alliberi per portar-los fins aquella terra que mana llet i mel, i ser, tal com va dir vostè, els veritables participants en els propers anys.  

Si us plau, Sr. Monago, no els decebi i, sobre tot, no deixi d’ il·lustrar-nos. 


No hay comentarios:

Publicar un comentario