jueves, 7 de agosto de 2014

El foc d'Horta de Sant Joan (Català)

Es compleixen cinc anys del foc d’Horta de Sant Joan.  Se n’ha parlat tant, ha corregut tanta tinta, s’ha culpabilitzat a tanta gent i s’han buscat tants culpables polítics i d’altra tipus, que em pensava que ja estava jutjat, però no és així.

Resulta que la Justícia és lenta i encara no s’ha portat a judici als piròmans que van calar foc i van provocar el desastre. Abans, mentre encara seguíem commocionats i la turmenta mediàtica ens sacsejava, simplement els van deixar en llibertat, al cap d’un mes i mig de l’incendi, desprès d’haver pagat 6.000 euros cadascun.

S’havien negat a declarar i no va passar res, perquè estàvem ocupats en utilitzar-ho políticament. Tampoc havien demanat perdó a les víctimes i als seus familiars (encara no ho han fet) però no ens va amoïnar perquè volíem desgastar als adversaris polítics. No vam tenir en compta les fotos que s’havien fet, en actituds burlesques, davant les flames que havien provocat, i que van acabar amb la vida de cinc bombers, perquè sols comptàvem els vots que aquella situació ens prendria o ens proporcionaria.


Tot això sols ha afavorit als veritables culpables, que han seguit en llibertat, mentre aquells que van lluitar contra les flames han estat sotmesos a crítiques, sospites, persecucions i judicis  mediàtics. Què miserable resulta de vegades el joc polític i què distant del que la gent espera de l’exercici noble i raonable de la política!

No hay comentarios:

Publicar un comentario