domingo, 29 de julio de 2018

Explicar la veritat (Català)


Els espanyols de a peu han d’estar tips de que els manipulin amb això de que el que passa a Catalunya és que els independentistes, tots amb vuit cognoms catalans, oprimeixen i amenacen als que parlen castellà, al crit de “xarnego go home”.

Ens acusen de supremacistes, però la demògrafa Anna Cabré demostra que més del 60% de catalans prové de l’emigració, per tant no es pot atribuir només a la “raça catalana” la situació de Catalunya avui[1].

A més, adjudicar-se èxits o fracassos en base a l’ADN és contraproduent, des que vam descobrir que un 90% del nostre genoma és idèntic al dels ximpanzés i un 88% al dels ratolins[ii].

Ens titllen de tumultuosos, però las batalles campals, com la del Café Zurich de Barcelona, per exemple, les protagonitzen normalment espanyolistes.

Ens tracten de sediciosos, però nosaltres no amenacem a ningú amb fer-li mal als seus fills, com sí ha fet el PP amb el president del Parlament, Roger Torrent[iii].

Ens acusen de violents, però no som nosaltres els que anem cridant “a por ellos”, amb la intenció d’estomacar iaies que volen votar.

Ens diuen excloents però és Pablo Casado, del PP, qui ens diu que marxem tots a Alemanya amb Puigdemont.

Ens diuen nacionalistes, però l’agressió al foto periodista Jordi Borràs, una de les més recents, la va cometre un inspector de la Policia Nacional que fins i tot va mostrar la seva placa oficial.

Per tot plegat, malgrat sabem que els mitjans són partidistes, haurien d’explicar de tant en tant la veritat, encara que fos per variar.
LLIBERTAT PRESOS POLÍTICS 


VISCA LA REPÚBLICA


No hay comentarios:

Publicar un comentario