domingo, 15 de julio de 2018

Falta de valors (català)


L’oracle alemany ha parlat i ha dit que no hi va haver rebel·lió, ni sedició, ni corrupció. En els propers mesos parlaran els de Bèlgica, Anglaterra i Suïssa, i probablement confirmaran el mateix, que a més és el que sempre han sostingut els experts en Dret espanyols.

A qualsevol altre lloc, si no hi ha delicte, els polítics en presó preventiva sortirien al carrer y s’investigaria el jutge Llarena pels motius que l’han portat a gastar els diners dels contribuents acusant i empresonant, sense fonament, a persones que no han fet res.

Però Espanya no és qualsevol lloc, perquè aquí el poder actua al marge dels ciutadans sense donar explicacions.
  • ·       40 anys de dictadura d’un colpista assassí, però no posen en dubte ni la legitimitat del seu règim ni la del successor que va decidir imposar-nos.
  • ·       No investigaran les acusacions de corrupció contra el ex cap de l’estat, ni per netejar el seu nom.
  • ·       No qüestionen que la democràcia mantingués els monuments franquistes ni els seus tribunals polítics.
  • ·       Ni que aquests tribunals tinguin jutges triats per les seves idees polítiques i no per les seves qualitats jurídiques, o que interfereixin la vida política d’una comunitat.
  • ·       No veuen estrany empresonar càrrecs electes sense que hagin comes  cap delicte.

Ens asseguren que tot això no és important, que l’important és preservar la unitat nacional, i per aconseguir-ho Espanya està disposada a mentir, difamar, manipular, no respectar les regles democràtiques, acusar sense motiu, reprimir, censurar, colpejar i empresonar innocents, és a dir a actuar sense valors ni dignitat.

¿Però què li queda a un país quan perd els valors i la dignitat, que són el ciment que uneix a tots els elements que el componen? ¿Qui voldrà viure en un lloc així?



VISCA LA REPÚBLICA

LLIBERTAT PRESOS POLÍTICS EMPRESONATS SENSE HAVER COMÉS CAP DELICTE

No hay comentarios:

Publicar un comentario