jueves, 4 de abril de 2019

Carta oberta als votants del PP (i 3) Legitimitat (català)


Admiro el seu zel per la legitimitat cada cop que es proposa un canvi i vostès s’hi neguen, assegurant que les lleis no es canvien i que la Constitució és immutable.

Obliden que les lleis han de facilitar la convivència i evolucionar amb el país, per això avui és il·legal l’esclavitud, el dret de pernada, el treball infantil o la pena de mort, que un dia van ser legals.

La nostra democràcia va fer la Constitució, no perquè abans no hi haguessin lleis, sinó perquè eren les d’una dictadura i es basaven en el dret de conquesta, cosa que els pot semblar bé, però la majoria d’espanyols ho va considerar indecent.

El PP és la prova de que quan la gent progressa vol noves normes, perquè es va oposar a la Constitució i avui son els seus principals defensors, per això els felicito, però han d’acceptar que altres hagin avançat un pas més.

Si els preocupa la legitimitat els interessarà un principi del Dret que assegura que ningú pot llegar el que no li pertany, segons el quan les Corts franquistes, que eren il·legítimes en procedir d’un cop d’Estat, no podien llegar una legitimitat democràtica que no tenien.

Tampoc el dictador tenia legitimitat per designar successor, i ja saben que Don Joan Carles no tenia la legitimitat monàrquica, perquè pertanyia al seu pare, Don Joan.

En quan a la Constitució, es va fer amb els sabres sobre la taula, que amenaçaven amb més dictadura. Vostès poden considerar legítim un acord fet amb un mafiós que amenaça la seva vida, però no ho és. La Constitució pateix aquest greu dèficit.

Malgrat tot, han passat 83 anys del cop d’estat i 44 de la mort del dictador, ¿no és hora de posar fi en aquests dèficits?, ¿no podem decidir entre monarquia o república?, ¿no ens mereixem una Constitució lliure de xantatges?


ACUSO L'ESTAT PER LA FARSA 
EN EL JUDICI A L'INDEPENDENTISME
VISCA LA REPÚBLICA
LLIBERTAT PRESOS POLÍTICS 

No hay comentarios:

Publicar un comentario