miércoles, 21 de agosto de 2019

L’estat sempre ha estat el problema (català)


Es sorprenent la manera que té l’estat d’afrontar els problemes, tractant sempre d’ocultar-los, d’evitar buscar responsabilitats per si afecta a qui no toca, de manipular als espanyols per considerar-los menors d’edat als que pot enganyar impunement.

Em ve a la memòria aquell país de finals del XIX, adormit per deliris de grandesa, fins que l’estat ja no va poder ocultar més la decadència, perquè l’havia fet pública la pèrdua de Cuba i Filipines, despertant-lo dels seus somnis imperials.

O el desastre d’Annual, el 1921, que va investigar Juan Picasso, autor de l’expedient que porta el seu nom, posant en evidencia que el problema havia estat més la incompetència espanyola, que la perícia dels rifenys d’Abd el-Krim.

En aquella ocasió l’estat va anar més enllà perquè, per ocultar-li als espanyols la responsabilitat de l’alt comandament, inclòs el propi monarca, va imposar la dictadura de Primo de Rivera que ho va tapar tot.

Passo per alt el major engany de la nostra historia, el que assegura que el cop d’estat de 1936, l’assassinat d’espanyols durant 40 anys i l’aïllament del país va ser un acte de patriotisme, per respecte al lector, al que considero incapaç d’empassar-se tals bestieses.

Però ara, en ple segle XXI, en perdre Catalunya l’estat torna a ocultar, enganyar i manipular sobre l’atemptat de Les Rambles, amb la complicitat d’uns mitjans de comunicació que callen la relació del govern amb el cervell de l’atemptat, a sou del CNI.

Deia Ramiro de Maeztu, de la generació del 98, que “…Espanya se’ns apareix no com una afirmació ni com una negació, sinò com un problema”. Certament el problema dels espanyols sempre ha estat España, o millor dit aquest estat que ens manipula i menysté.


ACUSO L'ESTAT PER LA PERSECUSIÓ 
 A L'INDEPENDENTISME
LLIBERTAT PRESOS POLÍTICS
VISCA LA REPÚBLICA


No hay comentarios:

Publicar un comentario