jueves, 28 de diciembre de 2023

Calella, ciutat sense llei (català)

Calella de Palafrugell
La notícia li vaig escoltar a. RAC1 i desprès l’he vist en altres mitjans: L’alcalde de Calella de Palafrugell demana ajuda als Mossos pels delictes comesos per 11 individus que acumulen centenars de detencions.

He de confessar que em va sorprendre perquè no té sentit demanar més policia, si la Guardia Urbana de Calella ja els ha detingut i identificar més de 200 vegades i sempre son els mateixos.

El que ha de demanar l’alcalde es que canviïn una llei que permet que qualsevol et pugui desvalisar la casa... sempre i quan no et robi més de 400 euros cada dia.

Perquè la llei no te en compta que si avui se t’emporten 400 euros i demà 400 més, t’han pres ja 800 euros, es veu que quan van explicar les sumés a l’escola els legisladors es van saltar la classe.

I el pitjor d’una llei així és la sensació d’impotència que deixa en els ciutadans i la d’impunitat en els delinqüents, que ja han arribat a enfrontar-se a la Guardia Urbana amb pals i matxets, i algú prendrà mal.

Ja sé que les lleis s’han de complir sempre, la banda criminal del PP ens ho recorda constantment, també la corona, la Església i els jutges que les rebreguen al seu gust..., però també les que son tan il·lògiques com aquesta?

D’altra banda, l’alcalde podria anar al jutge i demanar-li que no els deixi anar tant aviat, ja que la justícia hauria de ser justa també amb els perjudicats, que son les víctimes. Segurament les lleis es van fer per això.

Si la norma és contraria al sentit comú i deixa al ciutadà desemparat, cal preguntar-li al legislador per a què la volem; i si el jutge diu que ell només l’aplica mecànicament, cal preguntar-se per a que el necessitem.


No hay comentarios:

Publicar un comentario