jueves, 28 de diciembre de 2023

Els jutges no se senten estimats (català)

En escoltar a un senyor lamentar-se per TV de que els jutges no se senten estimats ni pels polítics ni per la societat, vaig creure que es tractava d’un monòleg d’El club de la comèdia, però no, era un jutge de veritat.

Que a aquestes alçades s’hagi d’explicar als togats dues de les lleis més antigues del món, a saber: que el respecte cal guanyar-se’l i que a la vida reculls allò que sembres, em sembla penós.

Els jutges que es queixen són els que mai han criticat les sentències injustes que van servir per legitimar l’assassinat d’Estat de més de 80.000 espanyols executats durant la dictadura.

Son els que no poden comparar-se amb els seus col·legues europeus, perquè ni son justos ni saben impartir més que aquella “justícia al revés” que deia Serrano Suñer i que considera que tots els espanyols que pensen son enemics.

Son els que, per fer carrera es van afiliar al PP i han retorçat les normes com han volgut perquè creuen que la pàtria cal defensar-la en contra dels ciutadans, amb lleis per a roba-gallines, no per als grans lladres.

Serrrano Suñer, que va batejar de 
"Justícia al reves" l'esperpent 
jurídic de la dictadura franquista 

No dubten en canviar sentències en 24 hores si una gran empresa els indica que se sent perjudicada, una vergonya que sols es dona en repúbliques bananeres i en aquest Corral del Caudillo en que han convertit Espanya.

I  tampoc dubten en ficar a la presó a qualsevol innocent sense motiu, com van fer amb el Sandro Rosell, però sí que van felicitar i ascendir a la jutge que el va empresonar, en comptes d’inhabilitar-la de per vida.

En fi, és curiós que sabent el tipus de “justícia” que imparteixen, encara pretenguin que els prenem per jutges seriosos i justos o que els polítics els estimin i els facin l’onada, com si fossin canalla de 3 anys.


No hay comentarios:

Publicar un comentario