domingo, 16 de febrero de 2014

El Govern i la marca Espanya (Català)

Sr. Jose Manuel García Margallo: Ministre d'Exteriors

Sr. Ministre

Li adreço aquesta carta perquè vostè sempre està amoïnat pel que anomena “marca Espanya” i hi ha alguns aspectes d’aquest concepte que m’agradaria que m’aclarís.

¿La seva idea de “marca Espanya” inclou mostrar-li al món sencer una infanta de la Casa Reial a la banqueta, imputada per un cas de corrupció?

Suposo que no ho serà un president de Govern dient que part dels papers de Bárcenas són certs, sense que després passi res.

I encara menys una vicepresidenta a la que un jutge qualifica de “conducta immoral per a un càrrec públic” sense que ningú li demani la dimissió immediata.

Tampoc crec que la “marca Espanya” sigui una ministra de Sanitat, que insulta la inteligència de tots els espanyols en afirmar que el seu marit portava a casa regals a diari (inclosos cotxes) sense que ella tingués siquiera curiositat per saber d’on sortia tot allò.  

El considero a vostè prou intel·ligent com per no referir-se a qui ha promogut una llei de l’avortament tan retrògrada que la troben vergonyosa fins i tot els feixistes del Front Nacional francès.

I, pel mateix, no crec que es refereixi a qui, tenint la responsabilitat d’educar al país, declara públicament i sense rubor que el que pretén és adoctrinar als ciutadans.

Igualment la “marca Espanya” no pot estar representada per uns ministres que ja busquen una sortida desprès del seu pas pel poder. Per això un potencia a les grans companyies petrolieres, elèctriques i gasístiques mentre sancionen a les energies alternatives, en un país ric en sol, vent i marees. I l’altre, en no poder tornar a Lehman Brothers perquè va tancar a causa de la mala gestió, busca a Goldman Sachs perquè ens ajudi a vendre Bankia com si fos la joia de la corona i no la vergonya econòmica del país.   

Molt menys pot ser una bona representant de la “marca Espanya” una ministra de Fomento que no sap que els grans productors mundials estan a Àsia i necessiten un corredor mediterrani i no tres corredors per acontentar a totes les CCAA.  

Naturalment al ministre d’Interior cal descartar-lo d’entrada  ja que no hi ha res que disgusti més al món avui dia que veure una actuació estel·lar de la Guardia Civil a Ceuta i que desprès de la mateixa apareguin més d’una dotzena d’immigrants morts.   

També cal descartar a qui no ha tingut mai recança en manipular i tergiversar la informació a la seva conveniència, ja fos dient que com més malament estigués el país, molt millor, o bé que els salaris no estan baixant, quan tota l’evidència demostra el contrari. El món de veritat fa anys que no tolera aquestes mostres de frivolitat ni amb recolzament electoral ni sense ell. 

Per la seva part, com a ministre d‘Exteriors, aclareixi’m ¿què aporta de positiu a la “marca Espanya” el fer oïdes sordes als mandats de l’ONU per tal que s’investiguin els crims del franquisme? ¿I el permetre l’obtenció d’obres internacionals fent ofertes temeràries a la baixa per desprès aconseguir increments de pressupostos a base de xantatges, com Sacyr està fent a Panamà?

En fi, Sr. Ministre, sols volia que m’aclarís si encara pensa que vostès són els dipositaris i garants de la “marca España”, perquè som molts els que creiem que l’únic que han fet ha estat degradar-la i trepitjar-la, les més de les vegades en benefici propi. Per més que pretenguin embolcallar-se amb la bandera i donar-nos lliçons de patriotisme, ni vostès són patriotes ni dignes d’ostentar el Govern d’aquesta noble nació. Poden tenir els vots i amb això creure’s legitimats, però en realitat són com aquests programes de televisió que s’emeten a la tarda, que tenen la màxima audiència encara que tots estem d’acord en que són tele-escombraria nefasta per a la bona salut mental de l’espectador. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario