domingo, 27 de julio de 2014

Gracies Barbastre (català)

Amb aquesta carta vull felicitar als habitants de Barbastro perquè, si tenen la “Plataforma Aragonesa No Parlem Català (PANPC)”, és que deuen tenir la major oferta de plataformes del món, el que suposa que deuen ser les persones més participatives del planeta, ja que no m’imagino que pugui ser per cap altra cosa, essent gent intel·ligent y de bon gust que aprecia la botifarra de qualitat.

Sempre havia pensat que els clubs, plataformes o com se’ls vulgui dir es creaven per afinitats, és a dir que els membres d’una biblioteca eren amants de la lectura, els d’un club filatèlic estimaven els segells i els socis de l’Osca o del Zaragoza eren els seguidors d’aquells clubs esportius.

Però gracies a la PANPC he entès la limitació d’aquesta visió, mentre que el sistema de Barbastro suposa moltes més possibilitats i sense dubte és més divertit. Tenir una Plataforma per cadascun dels idiomes que no es parlen al municipi, els proporciona més de 6000 alternatives, de les que personalment triaria alguna ben exòtica como “No Parlem Suajili o Inuit”. I el mateix passa en el cas esportiu, un club dels que “No Som de l’Albacete Futbol Club” és molt més universal i admet una varietat de socis que ja voldrien el Barça o el Madrid.

Si a més es fan clubs del que no ens agrada ni ens importa, les possibilitats s’incrementen encara més, per exemple un dels  que “No ens agraden els callos amb xoriço”, podria tenir assegurats bona part dels 9.000 milions d’habitants del planeta. Es sols qüestió de proposar-s’ho i donar el pas.

Per tot plegar, felicitats a Barbastro i moltes gracies per ensenyar-nos el bon camí. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario