domingo, 13 de julio de 2014

Wert i el català (català)

Aquesta és una carta oberta a tots els pares que s’estiguin plantejant canviar als seus fills a una escola on sols s’ensenyi en castellà, en virtut de la decisió del Ministre Wert.

No ho facin, no es deixin enganyar pel pitjor ministre de la nostra recent democràcia. No existeix cap polític sensat al món que es negui a que els alumnes aprenguin idiomes com fa Wert, perquè tots ells tenen en compta l’opinió dels experts que asseguren que saber idiomes és fonamental pel desenvolupament intel·lectual dels petits i els obrirà més portes en el futur. I quan diuen idiomes, generalitzen, no diuen “menys el català”.  

Que als nens se’ls aparti d’estudiar català, fins i tot canviant-los d’escola, com si la llengua fos la pesta, els farà un mal terrible en créixer creient que la cultura més propera és censurable i pecaminosa, els impedirà aprendre amb normalitat qualsevol altre llengua i això, com diuen els experts, els restarà possibilitats en un món globalitzat.
   
Evitar-los el contacte amb la diversitat que suposa l’actual escola catalana els farà creure que existeixen oasis homogenis, i això els tornarà més intolerants i reacis a acceptar els canvis, la qual cosa no els ajudarà quan surtin de l’escola i arribin al món laboral.

Si a més imaginen que poden saltar-se altres assignatures amb estratagemes i prebendes, s’apartaran de la cultura de l’esforç, el que serà un nou llast que potser arrossegaran tota la vida, empenyent-los a convertir-se en NINI que ni Wert ni altres  abans han sabut evitar.
     
Per últim voldria recordar-los que el ministre parla català sense problema, llavors perquè li nega als demés el coneixement que ell té? Perquè aquesta dreta, caciquil i hereva del feixisme, que va ajudar al general Franco a romandre fins l’any 1975, mai ha volgut una educació potent, ni un país culte, que seria molt mes ric però menys manipulable. L’únic que busquen és un poble inculte i dividit per perpetuar-se en els càrrecs, i la millor manera de dividir és crear una generació de catalans que reneguin i odiïn la seva cultura i la seva llengua.    

Els pot semblar injust però vostès decideixen, ja que està en joc el futur dels seus fills, i això no depèn del ministre. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario