sábado, 29 de abril de 2017

Qüestió d’interpretació?

Avui començo amb futbol perquè, després del derbi Madrid Barcelona, Sergio Ramos va donar una excel·lent explicació del que passa en aquest país. El Sr. Ramos, en comentar la seva expulsió, va dir que a Madrid entenen el futbol així. I aquest és el problema, que a la capital entenen massa coses a la seva manera.

Entenen que la llibertat és fer lleis mordassa i censures que impedeixin fins i tot els acudits que s’explicaven a la dictadura, o que la democràcia suposa impedir treure les urnes per dirimir les diferències d’opinió.

Entenen que els càrrecs polítics no són per servir a la ciutadania, sinó per servir-se a ells mateixos, i que fer política és afavorir als que després puguin contractar-los.

Entenen que la justícia es polititzar el Tribunal Constitucional, inhabilitar jutges incòmodes, nomenar fiscals anticorrupció que conspirin

per destrossar la sanitat o que impedeixin investigar els delictes dels poderosos.

Entenen que els mitjans de comunicació estan al servei del poder i per tant poden mentir, difamar o tergiversar perquè la veritat no val res ni interessa a ningú.

Entenen que gestionar els diners és malgastar-los com vulguin, així que els reparteixen a qui els torna vots a canvi de subvencions.

Naturalment el Sr. Ramos pot creure el que vulgui, però l’àrbitre interpreta que una entrada en planxa a un altre jugador, estant la pilota a dos metres, és falta i el fa fora.

I el mateix passa amb tot el demès. El món sencer diu que a Espanya la llibertat i la democràcia estan essent atacades, que la política es pèssima, que no hi ha independència judicial, que els mitjans de comunicació són parcials i que les inversions són ruïnoses.

No hay comentarios:

Publicar un comentario