viernes, 6 de octubre de 2017

Rajoy, l’hora de la veritat

 Rajoy s’ha capficat en no actuar, no veure, no sentir i no parlar, llevat dels mitjans subvencionats, als que utilitza per manipular la realitat, pensant que els espanyols són estúpids i que Espanya segueix en el segle XIX i aïllada del món.

Amagat darrera les estructures d’estat, les ha desprestigiat a totes de forma alarmant: ha eliminat la separació de poders, polititzant el Tribunal Constitucional; ha fomentat les clavegueres de l’Estat contra rivals polítics; ha deshonrat a la Policia Nacional i la Guardia Civil, que seran vistes com a forces d’ocupació a Catalunya durant dècades; ha denigrat als mitjans de comunicació que, per ordres seves, neguen el que ha vist el món sencer; i finalment ha degradat la corona al convertir-la en una mera substituta seva. 
   
Però no és sols l’abordatge del problema català, sinó tota la seva gestió. A Múrcia també dona pals als ciutadans. La seva recuperació econòmica, implica sous que no permeten arribar a final de mes i augmenta la pobresa, mentre dilapida els diners de les pensions i regala milers de milions als bancs.

A part de la seva incompetència, el problema de Rajoy és que el món sí hi veu, escolta i parla, i el que està dient és molt clar: El New York Times l’anomena “matón intransigente”, Le Monde el fa responsable a ell o al rei d’haver arribat fina aquí, Liberation fins i tot fa una portada amb el rei cap per vall. Un desastre sense precedents. Segons Daniel Stulin, en un país normal, no podria ni vendre entrades a un Zoològic.

Desprès de la pitjor gestió de la historia de la nostra democràcia i haver trencat el país, Rajoy té de donar la cara i explicar als espanyols la veritat. Perquè va recollir signatures contra l’estatut català, argumentant que el tenien de votar tots els espanyols, mentre els altres 17, no? Perquè no ha atès els senyals d’alarma que s’adreçaven des de Catalunya des de fa 6 anys? Perquè ha rebutjat el referèndum les 18 vegades que se li ha plantejat? Perquè es nega al diàleg i a fer política? Perquè es va decidir per la repressió i el pànic l’1-O? Perquè ha expulsat a Catalunya d’Espanya a cops de porra?


No hay comentarios:

Publicar un comentario